Hvordan vaske sexleketøy?

Lurer du på hvordan sexleketøyet skal vaskes eller hvordan du bør oppbevare sexleketøyet ditt? Her får du svar!

Rengjøring av sexleketøy er viktig for å ta vare på både sexleketøyet og underlivet ditt! Et uvasket sexleketøy kan nemlig raskt bli en bakteriebombe, noe som kan skape ubalanse nedentil og trøbbel i tårnet. 

Heldigvis er en enkel vaskerutine alt som skal til! Nedenfor forklarer vi skritt for skritt (no pun intended) hvordan du kan vaske ditt sexleketøy. 

hvordanvaskesexleketøy-tittel.png

1. Hvis sexleketøyet ditt går på strøm eller batterier, er det første du må gjøre å fjerne batteriene eller støpsel fra stikkontakten. Sørg for å skru batterilokket på igjen før vask.

2. Sjekk så hvor vanntett sexleketøyet er. Noen er kun sprutsikre og skal derfor kun vaskes med en fuktig klut, mens andre er helt badetett og tåler å senkes ned i vann. Dette kan du sjekke i bruksanvisningen eller ved å lese om produktet i vår nettbutikk.

3. Fjern glidemiddelrester, smuss og væske fra sexleketøyet med lunkent vann og en mild intimsåpe. Bruk aldri noe sterkere da såperester kan medføre irritasjon neste gang du bruker sexleketøyet.

hvordan_vaske_sexleketøy_artikkel4.jpg

3. Vaginaer, masturbatorer og onanihylser har ofte en åpning som må skyldes grundig. La vannet renne gjennom hele. Om hylsen ligger i en sylinder, må den fjernes fra sylinderen før vask. 

4. Etter produktet er vasket med vann og såpe, er det tid for vibratorrens. Påfør et tynt lag med vibratorrens i gelé- eller sprayform. Både gelé og spray funker på så å si alle sexleketøy, med ett unntak: sexleketøy med trykkbølger. På disse sexleketøyene er det viktig å bruke rensespray og ikke gelé, da geléen kan tette for trykkbølgene. Vibratorrens fjerner bakterier og desinfiserer sexleketøyet. Om vibratorrensen skal skylles bort eller ikke, avhenger av vibratorrensen.

hvordan_vaske_sexleketøy_artikkel3.jpg

5. Sexleketøy laget av realistiske materialer kan virke litt klissete etter rengjøring. Det anbefales å bruke et etterbehandlingspudder etter vaskPudderet er med på å bevare elastisiteten og gir deg den gode kvaliteten gang på gang! 

Hvordan oppbevare sexleketøy?

Sexleketøy kan legges tilbake i emballasjen det kom i, eller oppbevares i en blank pose. Poser med farge og/eller trykk kan smitte av og misfarge sexleketøyet. Sørg for ikke å legge flere sexleketøy i samme pose. Det er fordi enkelte materialer kan reagere med hverandre og smelte. Om det skulle skje, er sexleketøyet ødelagt og må ikke brukes. 

Tips: Oppbevar sexleketøyet ditt i et låsbart skrin, så har du det i fred for nysgjerrige venner og barn. 

Hvor skal sexleketøy kastes? 

Sexleketøy regnes som spesialavfall og skal ikke kastes i vanlig husholdningsavfall. Vi vet at det kan være vanskelig å vite hvordan man skal kvitte seg med sexleketøy, og derfor tar vi for oss jobben for deg. Hvis du leverer inn ditt sexleketøy til oss, sørger vi for å sende det videre på riktig måte. Som takk får du -20% i miljørabatt. Vinn-vinn! 

Les mer om vår miljørabatt her.