Får du ikke orgasme? Dette gjør du feil

Om du sliter med å få orgasme, er sjansen stor for at du kan krysse av på flere av disse påstandene under. 

Du er ikke alene om ikke å få orgasme. Mange sliter med akkurat dette. Faktisk er mangel på orgasme en tematikk som går svært ofte igjen i spørsmålene til vårt ekspertpanel forteller sexolog Ingrid Bakker. 

Om du er blant en av de som sliter med å få orgasme, enten alene eller sammen med en partner, finnes det heldigvis råd og hjelp, sier Bakker. So don't you worry! Under har vi listet opp noen av de største årsakene til at orgasmen uteblir.

Ingrid-sexolog-bilde-sort.jpg

Du tenker for mye

En av de største orgasmetyvene vi har, er forstyrrende tankene som dukker opp under sexen. Stressmomenter som skaper hodebry gjør det vanskelig for deg å få orgasme. Det nytter ikke å forsøke å onanere eller ha sex med en partner hvis du bare ligger og tenker "Hvordan ser jeg ut? Husket jeg å sette bilen på lading? Jeg har så mye å gjøre på jobb" osv. En orgasme handler like mye om psykologisk stimulering som seksuell stimulering. 

Uansett om en skal prestere på en idrettsarena eller i sengen på hjemmebane, er det derfor én ting som gjelder; Get your head in the game! 

Du har prestasjonsangst

Du er veldig opptatt av å prestere og har mange tanker i hodet om at du MÅ komme. Slik prestasjonsangst virker mot sin hensikt og er et stort hinder for å oppnå orgasme. Jo mer du stresser med å få en orgasme, desto vanskeligere blir det. La heller kroppen kjenne på nytelsen stimuleringen gir deg. Når kroppen er avslappet og tankene ikke er opptatt av å prestere, vil følelsene lettere strømme til - og orgasmen også! 

Du er ikke kåt nok

Hvis du ikke er tent nok, funker det ikke uansett hvordan type sex det er snakk om! Da er det sannsynlig at du/dere har gått litt for fort fram og ikke brukt nok tid på å tease deg selv eller hverandre. Det er faktisk slik at de fleste trenger minst 20 minutter for å varme seg opp, før de klarer å oppnå en orgasme. Og dersom du mister tenningen, bør du vente til kåtheten eller sexlysten melder seg igjen. 

Artikkel-derforfårduikkeorgasme-bilde2.jpg

Du forsøker å tvinge orgasmen frem

Selv på tider hvor du ikke er kåt eller kjenner på sexlyst, forsøker du å presse frem orgasmen. Du klarer ikke å slippe kontrollen og gjengi deg til orgasmen. Men, en av de hyppigste årsakene til at orgasmen uteblir er gjerne problemer med å slippe kontrollen. Verken orgasmen, sexlyst eller kåthet kan kontrolleres, så du blir nok nødt til å legge kontrollbehovet på hylla, eller nattbordet... 

Du beveger ikke underlivet aktivt

Du ligger for det meste stille og lar et sexleketøy eller en partner stå for bevegelsene alene. Er du passiv og holder underlivet i ro på denne måten, vil det være vanskeligere å komme i mål. En orgasme er nemlig avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen og at nervene får de rette impulsene, og det skjer best ved bevegelse. Derfor - legg både kropp og sjel i det! 

Du vet ikke hva du liker

Du har onanert lite eller ennå ikke klart å finne ut av hva som faktisk fungerer for deg når du onanerer. Da blir det selvsagt vanskelig å få orgasme. Ønsker du å få et herlig klimaks, må du være nysgjerrig på egen kropp og eget underliv. Vær nysgjerrig og varier måten du stimulerer på, og kanskje også hvordan du stimulerer; med hånden eller med et sexleketøy. På denne måten har du størst sjanse for å finne ut hva du liker - og kan formidle det videre til en partner!

Du kommuniserer ikke godt nok med partner

Dette punktet henger nøye sammen med forrige punkt! Om du ikke kjenner din egen kropp og hva som får deg til å komme, vil det naturligvis være vanskelig å videreformidle dette til en partner. Men når du har lært deg å kjenne - tør å fortelle partneren din hva du foretrekker. Ofte er man redd for å gi instrukser til partner, i redsel for at partner skal føle at de ikke gjør det "bra nok", men i de aller fleste tilfeller er dette noe begge parter vil sette pris på. 

Du glemmer det viktigste orgasmepunktet under sex

Dette punktet gjelder særlig for kvinner som sliter med å oppnå orgasme under samleie med en partner. De fleste sexstillinger vi kjenner til i dag handler om penetrering. Men svært få kvinner oppnår orgasme kun ved penetrering. Ønsker man å få orgasme, kan man ikke glemme å gi oppmerksomhet til kvinnens klitoris! Klitorisorgasmen er nemlig den orgasmen som er lettest tilgjengelig for flertallet av kvinner, og så mange som 9 av 10 kvinner trenger å stimulere klitoris under samleiet! 

klitoris-frukt-bilde.jpg

Trenger du litt ekstra for å krydre leken på soverommet? Da bør du ta en titt på vårt store utvalg av sexleketøy! 

sjekkutsexleketøy-knapp.png