Får du ikke orgasme? Dette gjør du feil

Om du sliter med å få orgasme, er sjansen stor for at du kan krysse av på flere av disse påstandene under. 

Du er ikke alene om ikke å få orgasme. Mange kvinner sliter med dette. Faktisk er mangel på orgasme en tematikk som går igjen i spørsmålene til vårt ekspertpanel.

Om du er blant kvinnene som sliter med å få orgasme, enten alene eller sammen med en partner, finnes det heldigvis råd og hjelp. Under har vi listet opp noen av de største årsakene til at orgasmen uteblir.

Du tenker for mye

Stressmomenter og forstyrrende tanker som skaper hodebry gjør det vanskelig for deg å få orgasme. Det nytter ikke å forsøke å onanere eller ha sex med en partner hvis du bare ligger og tenker på alt du burde ha gjort på jobben eller den krangelen du hadde med en venn i går. En orgasme handler like mye om psykologisk stimulering som seksuell stimulering. 

Uansett om en skal prestere på en idrettsarena eller i sengen på hjemmebane, er det derfor én ting som gjelder; Get your head in the game! 

Du har prestasjonsangst

Du er veldig opptatt av å prestere og har mange tanker i hodet om at du MÅ få det til. Slik prestasjonsangst virker mot sin hensikt og er et stort hinder for å oppnå orgasme. Jo mer du stresser med å få en orgasme, desto vanskeligere blir det.

Du er ikke kåt nok

Hvis du ikke er tent, funker det ikke uansett hvordan type sex det er snakk om! Skal det føles bra, er du nødt til å være til stede. Mister du tenningen, bør du vente til kåtheten eller sexlysten melder seg igjen. 

Du forsøker å tvinge orgasmen frem

Selv på tider hvor du ikke er kåt eller kjenner på sexlyst, forsøker du å presse frem orgasmen. Du klarer ikke å slippe kontrollen og gjengi deg til orgasmen. Men, en av de hyppigste årsakene til at orgasmen uteblir er gjerne problemer med å slippe kontrollen. Verken orgasmen, sexlyst eller kåthet kan kontrolleres, så du blir nok nødt til å legge kontrollbehovet på hylla, eller nattbordet... 

Du beveger ikke underlivet aktivt

Du ligger for det meste stille og lar et sexleketøy eller en partner stå for bevegelsene alene. Er du passiv og holder underlivet i ro på denne måten, vil det være vanskeligere å komme i mål. Skal du få orgasme, handler det altså om å legge både kropp og sjel i det.

Du vet ikke hva du liker

Du har onanert lite eller ennå ikke klart å finne ut av hva som faktisk fungerer for deg når du onanerer. Da blir det selvsagt vanskelig å få orgasme. Ønsker du å få et herlig klimaks, må du være nysgjerrig på egen kropp og eget underliv. Vær nysgjerrig og varier måten du stimulerer på, og kanskje også hvordan du stimulerer; med fingrene eller med et sexleketøy. På denne måten har du størst sjanse for å finne ut hva du liker.

Du kommuniserer ikke godt nok med partner

Dette punktet henger nøye sammen med forrige punkt! Om du ikke kjenner din egen kropp og hva som får deg til å komme, vil det naturligvis være vanskelig å videreformidle dette til en partner. Derfor er det vanskelig for deg å oppnå orgasme under samleie med en partner. Er det vanskelig å få orgasme med en partner, kan det kanskje være lurt å gå ett skritt tilbake og lære egen kropp å kjenne først. Når du har kommet så langt, kan du snike instruksjoner til partneren under litt småfrekk sengesnakk... 

Du glemmer det viktigste orgasmepunktet under sex

Dette punktet gjelder særlig for kvinner som sliter med å oppnå orgasme under samleie med en partner. De fleste sexstillinger vi kjenner til i dag handler om penetrering. Men svært få kvinner oppnår orgasme kun ved penetrering. Ønsker man å få orgasme, kan man ikke glemme å gi oppmerksomhet til kvinnens klitoris! Klitorisorgasmen er nemlig den orgasmen som er lettest tilgjengelig for flertallet av kvinner, og så mange som 9 av 10 kvinner trenger å stimulere klitoris under samleiet!