7 ting du aldri bør bruke som glidemiddel

Glidemiddel er genialt! Det gjør god sex enda bedre og er opphissende. Det kan også være til hjelp om man trenger ekstra fukt. Mange kan bli kreative når lysten inntreffer, men det er noen ting du absolutt ikke bør erstatte vanlig glidemiddel med! Her gir vi deg syv ting du burde holde unna underlivet ditt.

1. Matolje

Kokosolje, olivenolje eller rapsolje kan brukes til mye, men ikke som glidemiddel. Oljen kan nedbryte lateks i kondomer som gjør at de lettere kan sprekke. Olje skal heller ikke brukes på sexleketøy laget av gummi eller silikon da dette vil få matriale til å råtne. Man skal ikke bruke noen form for olje intimt da det har en feil pH-verdi for underlivet og kan øke risikoen for soppinfeksjon.

2. Spytt

Det er lett tilgjengelig og vått. Men spytt er ikke glatt nok til å brukes som glidemiddel og tørker inn fort.

3. Vaselin

Det kan virke som et bra alternativ til glidemiddel, men vaselin har en petroleumsbase som kan føre til infeksjon i underlivet. En studie har også vist at kvinner som brukte stoffer med petroleum som glidemiddel hadde doblet sin risiko for å få bakteriell vaginose. Det ødelegger kondomer og sexleketøy også.

4. Babyolje

Babyolje ødelegger, på samme måte som matolje, kondomer og sexleketøy laget av silikon eller gummi. Du kan også risikere å få hyppige soppinfeksjoner på grunn av pH-verdien. 

5. Fuktighetskrem

Mange kremer inneholder parfyme eller propyl glykoler som kan gi infeksjoner på sensivite områder, som i underlivet. Du kan risikere hevelser, kløe og irritasjon. 

6. Eteriske massasjeoljer

Massasje er deilig og spesielt med en velduftende massasjeolje. Det er lett å falle for fristelsen og fortsette på litt mer intime områder...Men dette bør helst unngås, med mindre massasjeoljen også er beregnet for intimt bruk. Massasjeoljer kan inneholder parfymer som irriterer, og oljen kan ødelegge underlivets egen pH-verdi som kan gi økt risiko for soppinfeksjon. 

7. Vann

Vann er vått, men fungerer ikke som glidemiddel. Det er ikke drøy nok i bruk og skaper ingen form for glatthet.

Bruk glidemiddel!

Et ordentlig glidemiddel er alltid det beste, og nå kommer de i mange ulike former og med ulike egenskaper, så her er det ingen unnskyldning for ikke å ha noe tilgjengelig lenger. Se alle våre glidemiddel her!