Syv ting du ikke visste om "spanking" | Kondomeriet

Syv ting du ikke visste om "spanking"

Visste du at spanking kan være godt for psyken? Her er syv ting du kanskje ikke visste om spanking og BDSM!

1. Det å like å bli spanket ble tidligere ansett som en psykiatrisk diagnose

Helt frem til 80-tallet var sadomasochisme ansett som en mental forstyrrelse i USA. Hvis du tenker på at 36 % av voksne amerikanere erkjenner å bruke sexleketøy for bondage, så samfaller jo ikke dette helt.

Her hjemme har 3 av 10 av oss enten brukt sexleketøy for bondage eller ønsker å bruke det. 1. februar 2010 ble det kjent at Helsedirektoratet besluttet at enkelte seksuelle retninger som sadomasochisme, fetisjisme, fetisjistisk transvestittisme, transvestisme og mulitiple forstyrrelser i seksuelle objektvalg, ikke lenger skulle være en diagnose i Norge.

2. Spanking kan lokke frem mer lyst

I følge Nature Reviews Neuroscience er det flere likheter i måten hjernen vår håndterer nytelse og smerte enn vi har vært klar over tidligere. Spanking kan øke spenningen, øke adrenalinet i kroppen, øke utskillelsen av endorfiner og lykkehormonene dopamin og oxytocin. Å utforske grensene mellom lett smerte og nytelse kan åpne dørene for nyvunnet intimitet og trygghet. 

3. Spanking er tiltalende fordi det er tabu

Dette kommer kanskje ikke som noen overraskelse. Det ligger i menneskets natur å være nysgjerrig på det som er annerledes og kanskje ikke like tilgjengelig. Mange mennesker trives og inspireres av å pushe grenser og dette gjelder også på soverommet. 

4. Kontroll er en del av poenget med spanking

Den psykologiske gevinsten av å utøve kontroll mot en partner er en annen fordel sadomasochister drar utbytte av. Det er ikke bare noe du kjenner på kroppen. Viten om at man har kontroll (i en planlagt og frivillig setting) for et annet menneske, kan fungere som en terapi mot det å føle seg fanget av hverdagen. Med andre ord, slå deg løs! 

5. Det fins flere fordeler med spanking

Når man har BDSM-sex får man ofte utløp for stress og uro og man kan oppleve en bearbeiding av det emosjonelle. Kroppens kjemi endrer seg og man kjenner et rush. Når man så lander igjen, føler mange en ro og velvære de kanskje ikke har kjent på før. 

Les mer om hva BDSM gjør med hjernen vår her!

6. Spanking og BDSM kan lindre traume

For noen kan spanking og andre SM-aktiviteter lindre traume og bli brukt som terapi. Det er mer vanlig enn du tror og kan sammenliknes med massasje. Fokuset blir å gi slipp på vonde følelser, slappe av og hengi seg til opplevelsen. Ved å gjøre det mer uortodokse vil man kanskje føle en ny form for frihet?

7. Mennesker i BDSM-miljøer finner støtte i hverandre

Et miljø for BDSM er ikke nødvendigvis skummelt og gjemt nede i en mørk kjeller. Egentlig er det jo en samling med likesinnede som utforsker sin seksualitet og finner egne veier for å bearbeide sine lyster og følelser. 

Sjekk ut vårt utvalg av pisker her!

Kiler: Cosmopolitan, Wikipedia, Kondomeriets Innsiktsundersøkelse 2016