Orgasme - Alt du trenger å vite

I denne orgasmeguiden skal vi ta for oss den herlige orgasmen fra A til Å. Vi har samlet alt du vil vite om det herlige klimakset. Bli en ekspert på orgasme!

Orgasme merkes som rytmiske sammentrekninger og et behagelig press inne i kjønnsorganet mot slutten av et samleie eller ved onani som en reaksjon på stimulering. Menn opplever en utløsning av sæd i tillegg. Noen har funnet nøkkelen til en god orgasme, men ikke alle.

Er du en av dem som sliter med å få orgasme, enten alene eller med partneren? Eller føler du at du ikke får den store orgasmen alle snakker om? Her er en guide til hvordan du kan få din første orgasme, eller en annerledes orgasme og alt annet du måtte ønske å vite om det deilige fenomenet.

Kvinner mer bevisste enn menn

I en undersøkelse for Kondomeriet fra 2016 bekrefter hele 9 av 10 kvinner at de trenger klitorisstimulering for å få orgasme. 39 % av kvinnene svarte at de får orgasme av vaginal stimulanse. Menn derimot, var mer usikre på hvordan de helt konkret oppnår orgasme. Her svarte 41 % at de enten ikke visste, eller ville svare på hvilken stimulering som gir dem orgasme.

9 av 10 kvinner svarte at en vibrator eller dildo ville vært deres valg av sexleketøy for å få orgasme. Sexleketøyene eller "krydderet" menn foretrakk var glidemiddel og erotiske filmer. 

Gode tips:

  • Onaner mer! 

Onani er sunt og ikke minst veldig godt. Det er med på å styrke immunforsvaret, virker positivt på hjerte og kretsløp, og det reduserer søvnløshet og depresjoner. Onani gir også sexlyst!

Onani gir deg mulighet til å utforske deg selv i ro og mak, uten å tenke på noen andre enn deg selv. Når du selv behersker orgasmen du er på jakt etter, kan du ta med deg partneren din på nye eventyr…

  • Lag dine egne fantasier

Har du sett en film eller lest en bok, og kjent det krible litt ekstra der nede? Fantasier er med på å sette den rette stemningen og kan gjøre sex enda bedre. Fantasier er helt privat og dine alene. Ingen har noe med hva du fantaserer om. Tøm hodet for hverdagslige gjøremål, de kan du tenke på siden. Så kom igjen, og lag de villeste og deiligste fantasier om hvem du vil, hvor du vil og hva du vil! Trenger du litt hjelp har vi flere flotte filmer.

  • Se og rør

Sørg for at du er alene en stund. Bruk fingrene og føl deg frem til dine deilige punkter. Det blir lettere å fokusere på de riktige stedene, og å fortelle partneren din hva du liker når du kan gi ham/henne en liten "guidet tur". 

  • Orgasmenøkkelen

Hos kvinner er klitoris selve orgasmenøkkelen. Den synlige delen av klitoris sitter utenpå kroppen, og krever sin oppmerksomhet under samleie for at orgasmen skal være et faktum.  Klitoris har ca. 8000 nerver, og er ti ganger mer følsom enn mannens penishode. For menn er det penishodet som er mest sensitivt. Spesielt rundt kanten av glans. Noen menn liker også berøring av pungen og stimulering av p-punktet i anus.

  • Innvendig orgasme for henne

Selve skjeden har få nerveender fordi den også skal fungere som en fødselskanal, så penetreringen er ofte ikke nok. Man kan likevel lære seg vaginalorgasme. Den synlige delen av klitoris sitter utenpå, men den største delen av klitoris sitter innvendig, som en hestesko rundt skjeden. Noen lærer seg hvordan enkelte stillinger kan være med å stimulere klitoris innenifra, og kan oppleve orgasme på denne måten.

G-punktet er en annen kjent måte å få en innvendig orgasme på, men ikke alle kvinner kan få g-punktorgasme. De som får det til, sier at denne typen orgasme føles ganske annerledes enn en vanlig klitorisorgasme. Japanerne kaller denne orgasmen for Rain of Love, fordi orgasmen hos noen kvinner kan stimulere et par kjertler til å ejakulere. Populært kalt "squirting". Væsken er blank og tyntflytende, men selv om den kommer fra urinrøret er det ikke urin. G-punktet finnes ca. 4-6 cm innenfor skjeden, og opp mot magen. Punktet stimuleres best når hun er skikkelig opphisset, da kjennes ofte punktet som et ekstra ruglete felt - litt som en svamp. Det kreves en del trykk samtidig som man lager "kom-hit-bevegelser" med fingrene, eller en god g-punktvibrator.

Lær mer om hvordan du kan lære å squirte!

  • Knipeøvelser

Å ha kontroll på musklene i skjeden er med å gi deg bedre kontroll på orgasmene. Neste gang du tisser kan du prøve å knipe av strålen. Kjenn etter hvilke muskler du bruker, og prøv å gjenta øvelsen utenom når du tisser. Knip og slapp av 15 ganger på rad, hold gjerne på knipet i et par sekunder før du slipper opp. Etter de 15 tar du en liten pause på 20 sekunder før du repeterer de 15 knipene. Gjør et sett på 15 x 3 hver dag i et par uker, og du vil merke forskjell allerede.

Du kan også bruke vaginakuler for å ha noe å knipe rundt. Mange synes det gjør øvelsen enklere, og det er lettere å huske å gjøre knipeøvelsene. 

  • Pusteteknikk og lydnivå

Alle har hørt pornostjernene stønne høyt og ivrig av vellyst. Det er ikke alltid tilfelle i de fleste hjem. Kanskje har man barn i rommet ved siden av, det er svært lytt inn til naboen, eller man føler rett og slett ikke for å skrike av full hals. Lydnivået har lite med orgasmen eller intensiteten på orgasmen å gjøre. Man kan helt fint ha fantastiske orgasmer og være nesten musestille.

Det man bør fokusere mer på er pusteteknikken. Puster man som en blåsebelg for å stønne høyt og inderlig, kan det faktisk ha negativ innvirkning på orgasmen. Dype og lange åndedrag har en positiv virkning, det får en til å slappe av bedre. Da er det lettere å være til stede og nyte det som skjer. Prøv å holde pusten i noen sekunder av gangen, og kjenn hvordan kroppen din reagerer på dette. Kjenn så på hvordan det føles når du slipper luften ut igjen. Etter hvert som man blir mer og mer opphisset, øker gjerne pulsen og pusten i takt.

  • Dagsform

Ikke alle dager er like riktige for orgasmen. Selv om du har lyst kan kroppen ha en helt annen dagsform. Stress, menssyklus, mentalhelse, fysisk helse, mat og drikke kan spille inn. Noen ganger kan orgasmen kjennes større ut, noen ganger vil den vare lengre enn andre, og antallet sammentrekninger under orgasmen kan variere.

  • Multiorgasme

Noen kan få flere orgasmer etter hverandre. For menn kan dette være å først få en "innvendig" orgasme uten ejakulasjon, for så å få vanlig utløsning en gang til etterpå. Studier viser imidlertidig at ikke alle kan dette. De fleste er fornøyde med én orgasme. I denne boken kan du lese om hvordan man skal oppnå muliorgasme.

Hva sier sexologen?

Fantasier er en viktig del av onani. Det å tenke på ting som tenner deg seksuelt og å opprettholde tankene/fantasiene mens du stimulerer deg selv, er grunnlaget for å få orgasme. Hva tenner deg? Lag deg gode "historier" som du onanerer til eller når du har sex.

Utvikling av egen seksualitet går gradvis. Det er viktig å etablere god egenseksualitet. Med det menes at jenta selv vet hva hun liker av seksuelle stimuli, at hun er godt kjent med seg selv. Før man begynner å ta på seg selv kommer det noen signaler i hjernen, som gjør at man får lyst til å kjenne på seg selv. Det kommer en "kilende følelse" i kjønnsorganet, en begynner å bli seksuelt opphisset. Hva som utløser dette kan være tanker, fantasier, drømmer, synsinntrykk, lukter, smak og/eller berøring fra seg selv eller en annen person.

Onani er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt. Hjerte og kretsløpet styrkes, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Legg merke til hvordan du puster. Når du puster inn kan du øve deg i å stramme bekkenbunns musklene. Når du puster ut slapper du av. Når du nærmere deg orgasme vil du automatisk øke rytmen i stimuleringen og også trykket, samtidig med at du puster raskere. 

Produkttips for orgasme

For han: For menn er glidemiddel et godt verktøy. Dette kan da brukes under sex med en partner for å unngå friksjon. Glidemiddelet kan brukes ved onani enten ved hjelp av egen hånd eller en lommevagina. Menn kan også fint prøve orgasmekrem. Kun et par dråper om gangen!

For henne: Damer har talt og klitorisvibratoren er det sexleketøyet som hjelpe flest kvinner oppnå orgasme. Enten de er i et forhold eller singel. Glidemiddel er også høyst relevant da noen må holde på en stund for å oppnå orgasme. Og spytt tørker faktisk ut slimhinnene fortere. En rabbitvibrator som stimulerer klitoris og g-punktet inne i skjeden samtidig kan være gullbilletten for mange. Ellers er jo Womanizer kundefavoritten!

Kilde: Askmen.com, Kondomeriet