Nordmenn drømmer om sex i naturen

Sex i friluft topper listen over hva nordmenn fantaserer om.

Nordmenn har alltid vært kjent som naturelskere og turfolk, men det er ikke bare det majestetiske norske landskapet som lokker. Hele 40 prosent av oss drømmer nemlig om sex i det fri. Det kommer frem i en omfattende sex- og samlivsundersøkelse utført av Brand Cognition og Norstat, i samarbeid med Kondomeriet. 

 

Nordmenn nyter naturen

Presseansvarlig i Kondomeriet, Marthe Sørflaten, oppgir at tallene fra undersøkelsen ikke kommer som noen overraskelse.  

– Det er ingen tvil om at nordmenn dyrker friluftslivet til det fulle. Den samme undersøkelsen ble utført i 2016, og på disse spørsmålene ser vi at svarprosenten er svært stabil, sier Sørflaten.

Hun påpeker at respondentene kunne krysse av for flere svaralternativer samtidig, eller hoppe over ubehagelige spørsmål.

– Av de som synes det var greit å svare på spørsmål om sine fantasier, er det 40 prosent som drømmer om sex i det fri. Det gir gode indikasjoner på at nordmenn nyter det langstrakte land. 

39 prosent oppgir også at impulsiv sex, hvor som helst, er noe de fantaserer om. 

Undersøkelsen er gjennomført februar - mars 2019, blant 650 personer mellom 18 –55  år i Norge. I tillegg er det gjort 400 ekstra intervjuer i de 6 største byene. Undersøkelsen representerer et tverrsnitt av befolkningen, og tar for seg alt fra bruk av sexleketøy, til hemmelige fantasier.

Les også: Her er årets beste sexleketøy fra 2019

Flest menn ønsker utendørsex

Sexundersøkelsen viser en liten skjevfordeling blant kjønnene. Det er menn som er mest ivrig, både når det kommer til å fantasere og gjennomføre en frekkas i det fri.

– 48 prosent av de som har realisert utendørsfantasien var menn, mot 37 prosent kvinner. 

Utendørsfantasien kommer likevel på en andreplass over fantasier. På førsteplass ligger "trekant", der 52 prosent av de som svarte, fantaserte om dette. Her er kvinneandelen bare 16 prosent.

Ikke bli tatt på fersken

Enten du tar dyna ut på balkongen, slenger opp en hengekøye i skogen eller slår opp et telt ved et stille tjern, så er du ikke alene om å ønske litt romantikk på turen.

Selv om det kan være pirrende å ha sex på steder der man “kan” bli oppdaget, så er det ikke så gøy i praksis å bli overrumplet av en uskyldig barnefamilie. Det er dessuten ulovlig med seksuelt krenkende atferd på “offentlige steder”, og kan straffes med bøter og opptil ett års fengsel.

Det er derimot ikke ulovlig å ha sex ute, så lenge dere sørger for at dere er alene og ikke til bry for noen, ifølge straffeloven. 

– Norge er et stort land med mye urørt natur. Finn dere en ensom holme, eller en avsidesliggende strand, hvor dere er sikker på at dere ikke blir forstyrret.

Tips for turen

Enten du ser for deg å ligge under klar stjernehimmel, eller vil nyte utsikten litt ekstra i sommer, så er det lurt å ta med et pledd. Sand, barnål og kvister er ingenting imot å få en flått mellom rumpeballene. Styr unna høyt gress på sommeren (der flåtten trives) og bruk myggspray.

– Kondomer, og glidemiddel i reisestørrelse er også lurt å ha, avslutter Sørflaten.

Kondomer er laget av gummi og skal ikke kastes i naturen. Her gjelder samme regler som alt annet søppel. Ta det med hjem.

God tur!

Kilder: Innsiktsundersøkelse (2019) utført av Brand Cognition og Norstat, i samarbeid med Kondomeriet. I seksjonen “fantasier” var det 527 respondenter.