Nei – BDSM og bondage behøver ikke å være vondt!

Det er en stor misforståelse at BDSM og bondage skal gjøre vondt! BDSM kan være like pirrende og frekt uten smerte.

BDSM og bondage er en svært pirrende form for sex. Det kan åpne opp for mye deilig lek på soverommet. Har du lyst til å prøve det ut, men er redd for at det skal gjøre vondt? Det behøver det absolutt ikke å være - og det trenger heller ikke å innebære nagler, trange lærkostymer eller røde merker på kroppen etter harde piskeslag.

Under får du våre beste tips til hvordan å utforske BDSM og bondage på en trygg, men likevel frekk og sexy måte.

Hvem er sjefen?

I BDSM-lek har man gjerne en dominant person, som tar kontrollen, og en underdanig, som underkaster seg sin partner. I utgangspunktet er det den dominante parten som er sjefen, men bare til en viss grad! Den underdanige må få gi beskjed dersom noe går for langt, og på den måten er det egentlig den underdanige som bestemmer.

Som med all annen sex er kommunikasjon er også nøkkelen til god BDSM- og bondagelek! Det kan være lurt å ha snakket om på forhånd hvor grensene går, hva en er komfortabel med og ikke. Å utforske BDSM betyr nemlig ikke at en behøver å tillate alt som gjøres mot deg eller at man kan gjøre alt man vil mot en partner. Avklar gjerne et stoppord eller en stopphandling i forkant, slik at det ikke vil være noen tvil dersom en av partene ønsker å avslutte.

BDSM uten smerte

S-en i BDSM står absolutt ikke for smerte. Og selv om noen finner nytelse i smerte, vil ikke dette være gjeldene for flertallet. Disse tipsene kan være lurt å ta med seg på veien om du ønsker en myk introduksjon i BDSM og bondage-verdenen.

I BDSM står selve bindingen høyt, altså bondage. Dette går ut på at en av partene får begrenset bevegelsesmuligheter. Det å binde fast en partner kan gi en opphissende maktfølelse, samtidig som andre opplever det som svært pirrende å være den som blir bundet fast. Det kan brukes både håndjern, bondagetau og bondageteip for å binde fast, men uansett hvilken av disse man velger, er det viktig å finne en komfortabel posisjon å bli bundet fast i. Sørg også for at håndjernene eller tauet ikke strammer eller klemmer for mye, eller at knutene gnager, slik at blodsirkulasjonen stopper opp. Den største bindevett-regelen lyder som følger: Sørg for at det er minst én fingerbreddes avstand fra huden til jernet, tauet eller lignende.

Velg riktig utstyr...

120224-FSOG-Sweet-Anticipation-Wrist-Cuffs3.jpg

... til å binde: Bruker du håndjern, kan det være lurt å bruke håndjern med borrelås. Disse sikrer at det ikke blir for stramt, og begrenser samtidig bevegelsesmuligheten. Om du ikke ønsker borrelås, så sørg for at håndjernene har padding eller et mykere materiale som sørger for at det ikke blir ubehagelig. Vanlige politihåndjern av metall vil ikke ha padding og kan derfor kanskje oppleves som mer smertefullt å bruke. Skal du bruke bondagetau, vil et silketau føles mer komfortabelt og mykt. Blindfold brukes også til å binde rundt partnerens øyne, for å fjerne muligheten til å se. På den måten vil andre sanser forsterkes, blant annet berøringen. Sørg også her for ikke å knyte for stramt.

119392_FS_flogger_beskjært.jpg

... til å piske: Noen liker å gi partneren sin noen frekke rapp på rumpen, mens andre liker den sexy måten å bli straffet på. Det finnes ulike typer pisker som gir ulik type pirrende smerte. En flogger kan være å foretrekke fremfor en pisk om du ikke vil ha det for hardt. De myke "trådene" på floggeren sørger for at piskeslagene ikke vil oppleves for smertefulle.

120221-FSOG-Sweet-Anticipation-Ball-Gag.jpg

... til å stilne: En gag ball brukes for å få partneren til å være stille, h*n skal kun motta instruksjoner, ikke gi dem. Skal det brukes en slik gag ball, kan det være en idé å velge en med pustehull, for å få en fin introduksjon til dette sexy tilbehøret... Men ikke bekymre dere, en kan fremdeles høre partnerens deilige stønn og pust!