Musefis - når vagina gir lyd fra seg

"Musefis" er noe alle jenter har opplevd det på et eller annet tidspunkt. Vi snakker om når skjeden lager prompelyder!

Såkalt "musefis" oppstår når det kommer luft i vagina, og det kommer prompelyder når luften klemmes ut igjen.  

Det er et kjent fenomen at skjeden kan suge inn luft og kan gi pinlige prompelyder. Dette har faktisk et navn, og kalles ” garulitas”. Ved muskelbruk, som for eksempel under trening eller samleie, kan det oppstå et undertrykk som suger luften inn i skjeden. Løfter du deg deretter opp igjen eller ved press mot buken, kan luften komme ut igjen og gi disse prompelydene. De fleste kvinner opplever dette av og til, spesielt etter en gjennomgått fødsel. 

Flaut når vagina lager lyd?

Det bør det absolutt ikke være. Hun promper ikke, men skjeden har rett og slett innestengt luft, som må ut på en eller annen måte når penis trenger inn. Når det er en smal passasje luften skal ut gjennom, kommer det gjerne en lyd som helt klart høres ut som en liten fis.

De indre kjønnsleppene og selve skjedeåpningen beskytter mot at det slippes masse luft til, men under samleiet svulmer skjeden opp og åpner seg for penis. Da kan det lett komme mer luft inn.

Det er helt normalt at det kan komme luft inn i vagina ved samleie, og at det da lages "prompe-lyder". Ingen av dere skal behøve å bli flaue over det, det er nemlig helt normalt. Det er heller ikke så mye man kan gjøre for å unngå det. Dette kommer noen ganger i bestemte stillinger, og da må man eventuelt unngå disse stillingene.

Noen tips for støy-reduksjon 

Enkelte stillinger er mer utsatte enn andre, for eksempel doggy style eller stillinger der hun spriker mye med bena, altså når kjønnsleppene skilles. Løsningen kan være at han penetrerer før hun bøyer seg helt frem i doggy style, og før hun sprer bena. På den måten hindrer penis at lufta kommer inn i skjeden.

Bruk bekkenbunnsmusklene! Hun kan også bruke bekkenbunnsmuskulaturen og knipe sammen skjedeåpningen til rett før penishodet er på vei inn. Da blir det vanskeligere for luften å slippe inn. Om det er vanskelig å knipe med riktige muskler kan et par vaginakuler hjelpe deg i gang. Les mer om trening med vaginakuler her. 

Tipsene er ment som en veiledning til hvordan det kan gjøres, men alle er skapt forskjellig, og teknikkene vil fungere ulikt fra person til person.

Kilde: lommelegen.no