Kan langdistanseforhold vare?

Bor kjæresten din i en annen del av landet eller i utlandet? Her er noen råd for å få forholdet til å vare.

Når man er forelsket, vil man helst være sammen hele tiden. Da er det ikke rart at det er en stor utfordring for mange par når jobb, studier eller reiselyst holder dere fra hverandre. Men det er faktisk mulig å få et avstandsforhold til å funke.

Snakk sammen

Første bud er å kommunisere. Jo mindre dere ser hverandre, jo mer trenger dere å høre hverandre. Ring hverandre ofte, chat, send epost og tekstmeldinger. Ikke snakk bare ”kjæresteprat”. I et avstandsforhold er det like viktig å snakke om de små hverdagslige ting. Send hverandre bilder fra hverdagen slik at kjæresten kan visualisere hva du gjør og hvordan det ser ut der du er.

Stol på hverandre

Å ha tillit til partneren er nesten avgjørende for om avstandsforholdet kommer til å fungere. Hvis du sitter å bekymrer deg og lager unødvendige situasjoner hver gang den andre parten skal gjøre noe utover det vanlige, går det til slutt ikke bare utover din partner, men også deg selv. Å være bekymret skaper ubalanse i kroppen og unødvendig stress. Da dere ikke er i umiddelbar nærhet til hverandre går heller ikke giften ut av luften like fort. Den ene parten kan jo faktisk bare la være å svare på telefon. Er det noe som plager deg, kan det være lurt å ta det opp under rolige omgivelser når dere endelig er sammen igjen. 

Bruk teknologien

I dag er vi så heldige at vi har en mobilteknologi som gjør det enkelt for oss å kommunisere over landegrenser. Aldri før har det vært så enkelt å ringe, sende et bilde eller en video eller å inkludere mennesker i livene våre. Dette gjør at det å skulle være alene ofte ikke føles å ensomt. Men visste du at teknologien kan brukes på flere områder? Sexleketøy blir stadig mer vanlig her til lands og stadig mer avanserte. Det fins vibratorer som styres via en App på smarttelefonen til din partner. På denne måten kan man ta del i hverandres intime stunder, selv om man er langt unna.

Skuffende samvær

Etter flere uker eller måneder fra hverandre har man ofte skyhøye forventninger til hvordan det blir å se, være sammen og ligge med kjæresten. Ønsket om at alt skal være perfekt siden dere ser hverandre så sjelden, kan skape mye stress. Det er lett å bli skuffet. Husk at dere må bli vant til hverandre igjen. Avklar forventninger før dere treffes, så blir gjensynet lystbetont og behagelig.

Kilder: bbc.co.uk; ivillage.co.uk