Hvordan ha telefonsex

Klart du kan ha telefonsex! Og det uten å bli flau.

Artikkelen er hentet fra www.klikk.no/kvinneguiden, publisert 29.05.2015 til glede for nye lesere.

– Telefonsex er ikke lenger bare å prate i telefonen. Vi lever i en verden som utvikler seg hele tiden, så at snapchat og andre tjenester blir brukt til slike ting, er ikke unormalt, sier Sofie Jonsson fra Kondomeriet til Kvinneguiden.

I en travel hverdag kan det være vanskelig å opprettholde gnisten i parforholdet. Da kan telefonsex være et fint hjelpemiddel, og takket være smarttelefonene finnes det i dag finnes et utallige måter å eksperimentere på. Video med Skype og Facetime, meldinger via SMS og Whats App eller spille inn en erotisk, liten filmsnutt kun for din kjære via Snapchat? Bare fantastien setter grenser.

For mange kan likevel bare tanken på telefonsex være nok til å rødme. Hva er egentlig greit å si? Og trenger du egentlig noen hjelpemidler?

Spenning i hverdagen

Sexologisk rådgiver ved Sex og samfunn Tore Holte Follestad sier telefonsex er som en seksuell fantasi, mener Follestad. Forskjellen er at du ikke er alene. Likevel er det du som selv som har kontrollen med telefonsex.

- Du styrer selv retning og hva den skal inneholde, sier han og legger til:

- Sånn sett kan det oppleves som friere. Mer avslappende.

Ved god gammeldags telefonsex uten video vil ikke du og parteren din se hverandre. Skal vi tro Follestad, kan dette føre til at det blir lettere å hengi seg til egen nytelse.

- Du trenger ikke å tenke på hvordan du og kroppen din ser ut. Dette kan føre til at du slapper mer av og kan nyte sexen på en annen måte enn du ville gjort ellers, forklarer eksperten.

Avstandsforhold

Jonsson sier telefonsex er aktuelt for langt flere enn par som bor i hver sin by.

– Dere må ikke være i et avstandsforhold for å nyte telefonsex. Det kan være fint å bruke det som et verktøy for å skape litt ekstra spenning i hverdagen. Det kan også være en form for forspill.

Jonsson tror telefonsex er mer vanlig enn det de fleste tror – spesielt når det gjelder å pirre hverandre i hverdagen. Mobiltelefonene har gjort det lett å starte forspillet allerede på formiddagen, og bygge opp spenningen til dere møtes,-eller prates- på kvelden.

– Vi har som regel med oss telefonen overalt, noe som gjør det enklere å sende en pirrende melding eller bilde i løpet av dagen, forklarer hun.

Sett grenser for hva som er greit

Selv om telefonsex ikke lenger bare innebærer å snakke i telefonen, kan det fortsatt virke skummelt for noen. Jonsson anbefaler deg derfor til å være klar på hva du vil før du og partneren din setter i gang.

– Det er lurt å snakke om hva som er greit og ikke greit, fastslår hun.

Hun anbefaler å starte med meldinger. Dette oppleves ofte tryggere enn å prate i telefonen.

– Føler du deg frekk nok til mer, kan du ta det et steg videre ved å prate i telefonen, råder Jonsson og fortsetter:

- Da kan Facetime være et fint hjelpemiddel. Da får du både se og høre partneren din.

Noe mer hjelpemidler enn en telefon er altså ikke nødvendig, men om du og partneren din begynner å bli drevne i telefonsex, vil piffe opp avstandsforholdet eller bare gjøre noe ekstra i hverdagen, kan dere også prøve "We-vibe", verdens mest solgte par-vibrator.

- Med "we-vibe" kan du styre partneren din sin vibrator fra andre siden av verden om du vil. Samtidig som dere kan skrive meldinger eller være på Facetime.

En annen variant er Kiiroo teledildonic sett, en klassisk vibrator til damen og en masturbator til mannen som kan samkjøres uansett hvor dere befinner dere i verden.

Slik gjør du: 

1.    Flørt og finn ut om personen er med på leken. Send meldinger eller snapchat med en flørtete undertone.

2.    Begynn med å fortelle hva som tenner dere ved den andre personen, hva du vil han/henne skal gjøre med deg.

3.    Når begge er litt mer i siget kan dere slippe dere løs. Bruk billedlig språk, fortell hva du gjør, mens du gjør det.

4.    Fortell hva du vil at partneren skal gjøre, mens du lar pusten hans/hennes fortelle om det nytes.

5.    Be partneren sitte foran et speil i helfigur under hele samtalen for å se det dine øyne vanligvis ser. Dette kan gi er bedre kroppslig selvbilde og økt opphisselse.

6.    Om dere vil ha enda mer enn stemmen og pusten, kan dere slå på Facetime, slik at dere kan se hverandre. (Husk å være sikker på at du stoler på vedkommende, slik at det ikke dukker opp bilder på nett du ikke ønsker)

7.    Onaner og beskriv hva dere gjør og hvordan det føles – til slutt kommer dere kanskje sammen uten å ha vært i nærheten av hverandre.