Ha mer sex!

Et godt sexliv bedrer ikke bare forholdet til partneren din, det gir deg bedre helse og selvtillit egenrelt i livet. Så kast klærne, og hopp i høyet...

Det er påvist flere direkte positive effekter av sex enn bare at du blir lykkeligere i forholdet du er i. Det er også mer egoistiske fordeler å hente ved å øke sexaktiviteten.

Fysisk trening og indre ro

Aktiv sex er god dynamisk trening for kroppen, som igjen har positiv effekt på hjertet. En skikkelig omgang god sex styrker i tillegg mage-, rygg- og rumpemusklene.

Som kjent påvirker trening i seg selv også sjelen positivt. Trening løser stress og balanserer humøret, på grunn av endorfin-produksjonen.  

Styrketrening for vagina

Sex gir selvfølgelig trening for enkelte muskelgrupper, og den viktigste for kvinner er vagina. Som for alle andre muskler, er vagina en ”bruk den eller mist den”-muskel. Jo mer vaginamuskelen brukes, jo bedre fungerer den. En velfungerende muskel gir også fordeler i forhold til blærekontroll og fødsel.

Vaginakuler er et perfekt tilskudd til treningen! 

Naturlig kosttilskudd 

Etter sex utløses det en rekke hormoner i kroppen, som alle har en positiv effekt for oss. Oxytosin gjør oss avslappet og frambringer kjærlige følelser hos oss. Endorfiner er kroppens naturlige smertestillende middel, og virker positivt på stress. Immunoglobulin A er et antistoff som kan hjelpe oss å bli kvitt forkjølelse, hvis du lider av det. Mange blir også trøtte etter sex, og en god natts søvn har flere helsemessige fordeler.

Øker selvtilliten

Til slutt gjenstår det å si at hyppig sex øker den seksuelle selvsikkerheten, som igjen smitter over på selvtilliten vår. Selvsikre mennesker som er fornøyd med seg selv, er flinke til å spre varme og kjærlighet og til å hjelpe andre. Jo flere glade mennsker, jo bedre!

Kilde: Dr. Gail Stalz, msn.com