Disse sexleketøyene vil norske menn ha

På bare et år har salget av prostatavibratorer for menn økt hele 112 prosent fra fjoråret.

Stadig flere norske menn eier nå et sexleketøy viser ferske tall fra Kondomeriet. Salget på nett rettet mot menn har økt 27 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og pilene fortsetter å peke oppover. Sexleketøy for kvinner er svært utbredt, og har vært stuerent helt siden "rabbitvibratoren" ble vist på TV i serien "Sex og singelliv" på 90-tallet. Sexleketøy for menn har historisk vært mer tabu, men dette ser ut til å være i endring nå. 

Likestilling i sexlivet

– En trend vi ser er at stadig flere kvinner kjøper sexleketøy til mennene sine, og at kvinner nå er mer åpne for at menn eier et sexleketøy selv. Alt fra små enkle masturbasjonsegg, til større og mer avanserte varianter som Fleshlight, sier presseansvarlig i Kondomeriet, Dorthea Berge.

Som en del av en innsiktsundersøkelse Kondomeriet gjennomførte i 2016 sammen med Norstat og Brand Cognition, sier hele 64 prosent av kvinner at det er greit at partneren bruker sexleketøy, mot bare 9 prosent som oppgir at de ikke synes det er greit. 

– Generelt i samfunnet har fokuset på likestilling økt og med det kommer også likestilling innen sexlivet.  Mange kvinner tenker at siden de selv eier et sexleketøy er det helt naturlig for menn å eie ett også, sier Berge.

Dagens menn kjøper sexleketøy rett og slett for å kose seg, på lik linje med kvinner. Her får du mannfolka sine favoritter:

Prostatavibrator

Kondomeriet.no har hatt en økning på hele 112 prosent hittil i år i kategorien “prostatastimulator”, sammenlignet med samme periode i 2017. En prostatavibrator er en vibrator med en bøy som er ment for å stimulere guttas "g-punkt" i rektum, også kalt p-punktet. Når dette punktet stimuleres kan mannen oppleve sterkere orgasmer.

– Hvilke sexleketøy som faller i smak hos menn har ingenting med legning å gjøre, da vi alle har den samme anatomien. En vibrator vil føles like godt for en heterofil mann som for en homofil mann, og motsatt.

P-punktet, også kjent som prostata, eller prostatapunkt finnes noen cm opp i mannens anus og kan stimuleres på mange måter. Mange bruker analplugger eller prostatastimulatorer med en bøy som er spesielt designet for å treffe punktet riktig. Alt tyder på at norske menn nå har fått øynene opp for gledene prostatastimulering kan gi.

Penisring

Penisringen er en klassiker, som nå finnes i mange ulike varianter, både med vibrasjon og med en ekstra ring for ballene. Penisringen er populær hos menn som er i et parforhold, da ereksjonsringen kan hjelpe med å holde ereksjonen ekstra hard og langvarig. Penisringer blir gjerne sett på som et verktøy for å opprettholde ereksjonen, men denne ringen kan også skape en helt ny følelse av hvordan ereksjonen kjennes. Penisringen vil også virke ekstra stimulerende, og kan pirre henne under samleie.

Masturbator

Lommevagina, Fleshlight eller sjømannsbrud... Den mest kjente varianten av en masturbator er varemerket Fleshlight, som er verdens mest solgte sexleketøy for menn! Masturbatorer gir en slags omsluttende følelse rundt penis, med en vakuumeffekt, og kommer i kjønnsnøytrale varianter, rumper eller vaginaer.

De mest naturtro og forseggjorte vaginaene er svært realistiske og modellene som har knotter og riller gir ekstra god stimulering. Disse sexleketøyene er svært populære, men også "tabu" for mange menn. Dette er heldigvis på tur til å endre seg. Det er viktig å huske på å bruke glidemiddel med disse typer av leketøy.

Les også: Slik onanerer du med masturbator.

Penispumper

Ved å bruke en penispumpe sørger du for maksimal blodtilstrømning til penis, og du får en midlertidig hardere og større ereksjon. Penispumpe kan være et veldig bra verktøy om du opplever at du mister ereksjon underveis i samleie, eller sliter med å bli ordentlig hard. Hvis du i tillegg bruker en penisring etter du har brukt penispumpe, kan du bevare den harde ereksjonen lengre.

En pumpe kan brukes enten du allerede har en ereksjon eller penis er slapp. Sørg for å ha litt glidemiddel i gummien i tuten når du fører penis inn i pumpen. Penispumper forstørrer ikke penis permanent. Den brukes primært til masturbasjon eller før samleie, og gir en god følelse av suging og stramming, og vil for noen øke størrelsen midlertidig.