Dette visste du ikke om glidemiddel | Kondomeriet

Dette visste du ikke om glidemiddel

Før var glidemiddel bare å få tak i på apotekene og mange så på det som et medisinsk produkt. Heldigvis har vi kommet mye lengre med årene, og i dag er glidemiddel et naturlig tilbehør.

Det å ha behov for et glidemiddel er akseptert i de aller fleste forhold i dag, av menn og kvinner i alle aldersgrupper. De som ønsker at god sex skal bli enda bedre, har alltid en flaske på lur i nattbordskuffen eller med seg i reisevesken.

Mye spiller inn på behovet for den ekstra fuktigheten glidemiddel kan tilføre. Det kan være at man er gravid eller ammer, har drukket litt lite i løpet av dagen, stress, medisinbruk ved forskjellige sykdommer, operasjoner eller menssyklus. Det finnes så mange typer glidemiddel, så hvordan velge riktig?

Vannbasert glidemiddel

Et vannbasert glidemiddel kan variere i farge, konsistens, smak og lukt. De aller fleste glidemidler er vannbasert, og er trygge å bruke sammen med kondomer og sexleketøy. Noen vannbaserte glidemidler kan dessverre virke litt klissete, da de inneholder mye glycerin eller er tilsatt sukker eller lukt. Er du veldig sensitiv vil vi anbefale deg å velge et vannbasert glidemiddel som ikke inneholder smak, farge, lukt, eller glycerin. 

• Positive sider: Naturlig, lett å vaske vekk, setter ikke flekker, kan brukes til alt, kan spises og anbefales til gravide.
• Negative sider: Kan tørke ut fordi vannet trekker inn i huden, enkelte kan bli litt klissete når vannet har trukket inn.

Rent og naturlig

Mange er opptatt av hva de får i og på seg, og ønsker produkter med så få tilsetningsstoffer som mulig. Dette har også flere glidemiddelprodusenter hatt i tankene når de har kommet med nye typer glidemiddel. Parabener er et av stoffene som blir fjernet. Et eksempel på et slikt glidemiddel er Luksus Naturlig glidemiddelPjur Woman Nude er et annet eksempel, som verken inneholder, parfyme, parabener eller glyserin, og er også perfekt for de som er sensitive. 

Økologiske glidemidler har også kommet til med årene. Et økologisk glidemiddel er et produkt som ikke inneholder kjemiske stoffer, eller produkter som er behandlet med kjemiske stoffer.  YES-serien er økologisk! 

Silikonglidemiddel

Silikon er glattere i konsistensen og er et renere glidemiddel, noe som gjør at veldig mange som er allergiske, tåler silikonbaserte glidemidler. Uten tilsatt fortykningsmiddel får man heller ikke den geléaktige følelsen et vannbasert glidemiddel gir. Silikonglidemiddel trekker seg heller ikke inn i kroppen, det gir dermed en med langvarig glid, noe som mange foretrekker. Silikon skal ikke brukes med leketøy som er laget av silikon, da dette kan ødelegge produktet.

• Positive sider: Rent, 100 prosent parfymefritt, glideeffekten holder svært lenge, kan brukes sammen med kondomer, både massasjeolje og glidemiddel i ett.
 Negative sider: Tyntflytende, kan ikke brukes sammen med en del leketøy, bør vaskes vekk etter bruk, kan sette flekker på enkelte typer stoffer.

Kan brukes i vann!

Silikonbaserte glidemiddel reagerer ikke når det blir påført rent vann, så man kan fint bruke det under vann! I dusjen eller badekaret; eller kanskje til et pirrende nakenbad. Når du ønsker å fjerne silikonglidemiddelet er det bare å bruke mild intimsåpe og vann, så blir det borte. Men man trenger ikke vaske skjeden, da dette skaper irritasjon. Skjeden er selvrensende, og gjør derfor denne jobben selv.

Olje vs. glidemiddel

Noen benytter seg dessverre av babyolje eller annen olje som et glidemiddel. Derfor opplever også mange irritasjon og ubehag nedentil i etterkant, enten som soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Dette har sammenheng med at kommersielle olje ofte inneholder parfyme, som virker negativt for pH-verdien i underlivet og som generelt er irriterende for slimhinnene. Matolje er heller ikke renset for å bruke på slimhinnene, og kan inneholde bakterier etter å ha stått på benken. Vi anbefaler heller bruk av glidemiddel for all intimbruk, og det kan fint brukes til massasje på kropp. Spesielt glidemiddel laget av silikon er gode til dette formålet. Glidemiddel er tilpasset intimsonens pH-verdi, og er snill mot huden.

Varmende glidemiddel

En populær variant av glidemiddel hos oss er varmende glidemiddel. Varmende glidemiddel er tilsatt mer glycerin enn vanlige vannbaserte. Effekten av dette er at den varmer når den kommer på huden. Ekstra deilig og pirrende! Forfør partneren din med en sexy intimmassasje, han/hun har sikkert fortjent en pirrende behandling. Bør ikke brukes av de som sliter med hyppige soppinfeksjoner, da et høyt innhold av glycerin kan være utløsende. 

Glidemiddel med smak

Det finnes vannbaserte glidemiddel i alle mulige smaker. Pære, fersken, vanilje eller klassisk sjokolade? For deg som vil ha en dessert til forrett, så er glidemiddel med smak en enkel måte å gjøre oralsexen ekstra pirrende og smakfull. Du får til og med glidemiddel med smak helt kalorifritt. Prøv eksempelvis glidemidlene fra serien JO.

Glidemiddel og graviditet

Det er ikke vitenskapelig bevist at glidemiddel minsker sjansen for å bli gravid. Glidemiddel vil ikke drepe eller skade sædcellene, men det kan hemme sædcellenes bevegelighet og dermed gjøre det vanskeligere for spermiene å nå frem til egget. Vi anbefaler derfor et lett, vannbasert glidemiddel, et godt eksempel er Pjur Woman Nude eller Agape glidemiddel fra JO. Ingen av Kondomeriets glidemidler eller kondomer inneholder sæddrepende midler eller nonoxynol-9.

Du MÅ ha glidemiddel ved analsex

Ved analsex er det ekstra viktig å tilføre fuktighet, for her produserer man ikke eget sekret. Det vil også være mye deiligere og mindre smertefullt når man tilfører et ordentlig glidemiddel. Et analt glidemiddel kan være både vannbasert eller silikonbasert, og er laget slik at det holder ekstra lenge. Glidemiddel er deilig, noen ganger nødvendig og alltid enkelt! Men visste du at du kan bruke det til mer enn sex?

9 ting du kan bruke glidemiddel til: 

  1. Hjelpe til mot sportslige utfordringer: Er man glad i å løpe langt og lenge har man kanskje på et tidspunkt opplevd såre brystvorter eller gnissing mellom lårene. Å smøre et silikonbasert glidemiddel her, kan da være redningen. 
  2. Motvirke gnagsår: Å smøre et silikonbasert glidemiddel på ankelen eller et annet sted på foten kan motvirke gnagsår ved at det forhindrer friksjon mot skoen. 
  3. Mykgjøre tørr hud: En kremete glid eller massasjekrem kan være redningen for sprukken hud eller hvis du bare ønsker å tilføre rask fukt. Smør deg inn etter en dusj, for ekstra effekt!
  4. Fikse håret: Lei av at håret ditt står til alle kanter? Prøv med litt gelbasert glidemiddel for å holde hårtustene på plass. Prøv med mye glidemiddel for en sensuell wet-look!
  5. Få ringen av fingern: Står du hver kveld å sliter med å fjerne ringene på fingrene dine? Et glidemiddel vil gjøre dette hundre ganger enklere.
  6. Skinnende sko: Silikonglid kan få sko laget i lateks eller imitasjonslær til å skinne på nytt.
  7. Vanskelige dørlåser: Litt gammel lås? Hell litt glidemiddel inn i låsen og den vil være enklere å få opp. 
  8. Sykkel på glid: Et silikonbasert glidemiddel kan hjelpe til med å løse opp et sykkelkjede som har hengt seg opp. 
  9. Tampong: Noen syns kanskje det ikke alltid er så lett å få inn tampongen. Prøv med litt glidemiddel! 

Du finner alle våre glidemidler her!

Kilder: Kondomeriet.no