Tåler leketøyet vann? | Kondomeriet

Tåler sexleketøyet vann?

Det er ikke så godt å vite hvilke sexleketøy man kan bruke i vann, og hvilke som absolutt ikke må bli våte. Her får du en liten forklaring på forskjellene mellom vannresistent, sprutsikker, dusjsikker og vanntett!

Dette gjelder for det meste motoriserte sexleketøy med vibrasjon, da de fleste sexleketøy uten motor kan brukes i kombinasjon med det våte element.

Vannresistent og sprutsikker

Ofte er emballasjen til et sexleketøy merket med «Waterproof», men det betyr dessverre ikke alltid at sexleketøyet faktisk er vanntett. Noen ganger finner man en liten tekst på baksiden som forteller at produktet for all del ikke må brukes i vann, men at det kan rengjøres med vann. Produsentene bruker «waterproof» og «water repellent» om hverandre, men vanntett og vannavstøtende/vannresistent er to vidt forskjellige ting når det gjelder sexleketøy. Vannresistent og sprutsikker betyr at vannet ikke vil ødelegge selve materialet, og du kan derfor skylle det i vann for rengjøring. Vær nøye så du ikke får vann på delen der motoren eller batterihuset sitter. Du kan også velge å tørke av det med en fuktig klut for å være sikker.

Dusjsikker

At sexleketøyet er dusjsikkert, betyr at det tåler å få vann på hele seg, men at det kan bli ødelagt om det senkes fullstendig i vann. Dette gjelder ofte sexleketøy som har et batterihus/kammer med skrulokk eller inngang til lader. Inngangen til motoren er altså beskyttet, men kan ta inn fukt og bli ødelagt om man ikke er forsiktig.

Vanntett (100%)

Sexleketøy som er hundre prosent vanntett kan man ta med i dusjen, i badekaret eller på en aldri så liten badetur helt uten bekymring. Disse sexleketøyene er i de fleste tilfeller oppladbare, og lades gjerne med magnet eller via en egen ladestasjon. De vil da ikke ha noen inngang eller åpning. Hvor mange meters dyp eller varighet sexleketøyene tåler, kan variere.

Men hvordan finner jeg ut av hva som gjelder for mitt sexleketøy?

På våre nettsider prøver vi så godt det lar seg gjøre å opplyse om et produkt tåler vann eller ikke, og i hvilken grad. Skulle du likevel oppdage manglende informasjon om dette, er det bare å ta kontakt slik at vi kan gi deg disse opplysningene om produktet du er interessert i. I butikk har våre ansatte svært god produktkunnskap, og kan hjelpe deg med å finne fram til sexleketøy som tåler vann.

I noen tilfeller kan man bruke noen indikatorer for å finne ut om et produkt tåler vann. Står du med et sexleketøy med helt glatt overflate, altså uten innganger eller skrulokk, og som lades via magnet, kan du være rimelig trygg på at det tåler vann. Om du derimot har et sexleketøy med skrulokk til batterihuset uten ekstra beskyttelse, er det lurt å unngå vann.

Behandling av sexleketøyet etter bruk i vann

Om du har et sexleketøy som kan benyttes i dusjen, er det likevel viktig å tørke produktet for at det skal vare lengre. Tørk av selve produktet, og åpne lokket til batterihuset. Ta ut alle deler og batterier, og la disse lufttørke for å unngå kondens i batterihuset. Om du har et oppladbart sexleketøy som kan benyttes i vann, kan du klappe det tørt med en myk klut.