Ta på noen! | Kondomeriet

Ta på noen!

Har du ikke har tatt på noen i dag, så skynd deg! En kjærlig berøring setter uante kroppsmekanismer i sving. Forskere mener til og med å ha bevist at berøringen fra en du har kjær har en helt spesiell virkning.

Forskere mener nemlig å ha funnet ut at en kjærlig berøring stimulerer andre deler av nervesystemet enn hva annen berøring gjør. Lenge har man antatt at kjærtegn har satt en gruppe spesialiserte nervebaner i sving, nettopp fordi kroppens respons på denne typen berøringer er så annerledes enn all annen respons på hudkontakt. Men først etter at svenske forskere satte fokus på dette, klarte man å bevise at det finnes et eget emosjonelt berøringssystem kroppen setter i gang ved kjærlige berøring.

Mistet følelsen

Ved å forske på en svensk 54 år gammel kvinne som etter sykdom mistet sin normale opplevelse av hudkontakt, så man at kroppen reagerer også utenom det ordinære sensorapparatet kroppen er utrustet med.

I en laboratorietest ved Sahlgrenska Universitet i Sverige, fikk kvinnen en svak, positiv følelse når hun ble varsomt strøket med en fjær over huden. Når en stav ble ført over samme område, fikk hun ikke samme opplevelse, og kunne heller ikke si noe om hvor staven ble ført, eller i hvilken retning. Ved å scanne hjernen oppdaget forskerne at delene av hjernen som styrer følelser, ble aktivert ved den kjærlige berøringen.

Et kjærtegn om dagen…

– Vi har oppdaget et nytt sensorsystem i mennesket, som sender informasjon om kjærlig berøring i sakte fart til hjernen, uttalte forsker Håkan Olausson da. Berøringssystemet har vært kjent i en god del år, men det er kun i de siste årene at vi har lært å kjenne dens funksjon.
Og med denne viten er det bare å oppfordre høyt og tydelig; stryk og kjærtegn den du er glad i med det samme, og virkningen vil garantert være god!

Tips til kjærlig berøring

Bli inspirert av forskingen og ta i bruk en kilefjær for å pirre din partner! La han eller hun ha på seg et blindfold først, så blir det ekstra spennende hvor fjæren tar veien. 

Vi kommer ikke unna temaet berøring uten å nevne massasje. Et hett tips er å bruke et silikonbasert glidemiddel som massasjekrem da glidemiddelet kan gå over hele kroppen, også intimt. Glidemiddelet tørker ikke ut så fort og gir en silkemyk glid over huden. Prøv et glidemiddel med smak for litt tunge-lek. Om ikke det setter nervebanene i sving, så vil ingenting gjøre det!

Kilde: BBC