Stress ned med duften av din kjære!

Har du et stresset øyeblikk? Lukt på din partners klær og kjenn pulsen senke seg! Les hvorfor her...

Mye å gjøre på jobb? Eller bare generelt stresset? I følge vitenskapen kan du faktisk senke stressnivåene i kroppen ved å lufte på din partners brukte klær!

Avslappende duft

I en studie fra Universitetet i British Columbia har de kommet frem til at det å lukte på sin partners klær faktisk reduserte nivåene av stresshormonet kortisol i kroppen. Det trenger ikke være gymklærne som har blitt brukt for mange ganger, men de vanlige klærne som har den naturlige kroppsduften til partneren.

Nøytralt vaskemiddel ble brukt i studien og ingen fikk lov å bruke deodorant, parfyme eller dusje med såpe med parfyme i seg. Menneskene i studien ble utsatt for en rekke stressende situasjoner for å sikre at kortisolnivåene var høye nok til å kunne vise et utslag på testene. De ble så møtt med klær fra deres partner, samt placeboklær for å se forskjell. 

God luktesans?

Kvinnene i studien var klar over hvilken t-skjorte som var partneren sin når de fikk den presentert. Faktisk kan kvinner lukte på et underbevisst nivå om noen menn har høyere nivåer av testosteron! 

Har du hørt om feromon-spray?

kilde: menshealth.com