Slik arrangerer du det beste utdrikningslaget

Vi gir deg tips til aktiviteter, planlegging og ikke minst til det beste tilbehøret for utdrikningslaget! 

Vår og forsommer er høytid for utdrikningslag, og kanskje er du en av dem som skal arrangere et. Det er ufattelig mye man kan finne på, og det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Skal man velge aktiviteter som er «vanlige» for utdrikningslag, som å spille inn en låt, dra på photoshoot eller kokkekurs, sette opp poster som utfordrer den kommende bruden/brudgommen? Her har du noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Lag minner for livet

Mens jenter kanskje drar på spa, finner menn ofte på litt mer utagerende aktiviteter. Noen utdrikningslag er dyre, men det trenger ikke nødvendigvis å koste så mye selv om man vil gjøre noe litt utenom det vanlige. Utfordre din egen kreativitet, og ikke minst normen om utdrikningslag! Det aller viktigste du må ha foran i pannebrasken hele veien, er likevel at dette er bruden eller brudgommens dag. Hovedmålet er at han eller hun skal få en helt fantastisk dag å minnes resten av livet. Ved å gjøre god research og bruke alt du vet om han/henne, vil du kunne sette sammen en dag alle vil kose seg med.

Dette bør du unngå

Med mindre den som skal drikkes ut elsker oppmerksomhet og å bli ledd av, er det ingen grunn til å arrangere et lag med hauger av poster og utfordringer som gjør dagen heller ubehagelig. Lag det heller til en stor feiring, i stil med et 30 årslag. Husk at det å drikke ut ikke må bety å drite ut. Det kan være gøy å finne på sprø oppgaver til den som drikkes ut, og til en viss grad kan det være moro. Utkledning og små utfordringer kan gi alle, inkludert offeret, en god latter – men til en viss grad. Ikke alle synes det er gøy å selge klærne sine på åpen gate eller å måtte kjøpe kondomer med tegnspråk. Husk også å ta hensyn til bruden/brudgommens partner, og hva han eller hun synes er greit. Er alt unntatt nakenhet og stripping greit, er det dumt å ta utdrikningslaget med på strippeklubb hvorpå bilder lekker ut på Facebook i etterkant. Det kan være gøy med aktiviteter som også bringer litt penger i festkassen, som at bruden skal selge kyss eller vaske biler i våt t-skjorte, men kanskje ikke helt ok for hverken den utvalgte eller partneren.

En aktiv dag

Alt fra a-å må planlegges godt på forhånd, for at dagen skal gå smidig for seg. Planlegg tid, sted, aktiviteter, mat, drikke og transport. Selv om dere skulle ende med barrunde og tur på byen, er dere nødt til å ha en plan. Om bruden eller brudgommen er av den mer aktive og eventyrlystne typen, bør man heller gå for en dag med opplevelser. Fallskjermhopp, helikoptertur, rafting, ridetur, ATV, gokart, dansekurs eller klatring er bare noe av det man kan gjøre. Prøv å finne aktiviteter som er perfekt for den som skal drikkes ut, men som likevel vil passe for hele laget. Ikke glem den økonomiske sitasjonen til alle deltakerne; en aktiv dag trenger ikke å være synonymt med å måtte leve på suppe og havregryn resten av måneden.

Selv om dere har hatt aktiviteter på dagtid og skal på byen på kvelden, er det smart å ha noen planer utenom å drikke. En voksen-skattejakt er perfekt for å holde på stemningen og samholdet i gjengen. Del dere inn i grupper eller lag, og se hvem som kan samle flest skatter innen en gitt tid. Jakt for eksempel på et kondom, en leke fra McDonalds, en parykk, en agurk, et visittkort fra en singel mann eller dame, en leketatovering, et pornoblad, en vibrator, en hatt eller lignende. Gi gjerne forskjellige poeng på de ulike gjenstandene ettersom hvor vanskelige de er å få tak i. Husk en passende premie til vinnerne!

Et utested med mulighet for karaoke er et gunstig sted om man skal på byen, så fremt bruden/brudgommen er av typen som tør å gripe mikrofonen. Pass på at noen tar bilder av alt som skjer, slik at dere kan lage et album eller noe annet gøy i etterkant.

Å gjøre eller ikke gjøre 

På forumet til Bryllupsvenner.no, har medlemmer delt erfaringer fra sine egne utdrikningslag. Her er en liten liste over punkter som har blitt godt mottatt av de som selv har blitt drukket ut, og andre punkter som har blitt mindre godt mottatt.

Godt mottatt:

 • Gode, nære venner
 • Spise god mat, gjerne lunsj og middag
 • Spa med forlover for hennes del
 • Vinservering og moderat alkoholinntak
 • Noen morsomme og litt uskyldige sprell, som f.eks. utkledningsmoro i forskjellige settinger.
 • Gjerne prøve et yrke som ikke passer i det hele tatt – f.eks. kjøre traktor, lastebil, være bonde osv. om det er hun som blir drukket ut.
 • Gjerne rally, fallskjermhopp, Gocart, strikkhopp e.l. om det er han som blir drukket ut.
 • Bilder og eventuelt filmer fra begynnelsen av forholdet til den som blir drukket ut snart skal gifte seg med.
 • Videointervju med kommende brud/brudgom, hvor spørsmål blir stilt, og før filmen viser svaret så skal hovedpersonen svare for å se hvor godt hun/han kjenner sin kommende ektefelle.
 • Utenlandsturer, campingturer, hytteturer og andre korte turer blir også satt pris på.

Mindre godt mottatt:

 • Ingen eller dårlig planlegging
 • Uenigheter mellom venner/forlover ang. utdrikningslaget som kommer frem under selve utdrikningslaget
 • Massevis av alkohol, stort fokus på fest.
 • Fokus på å "drite ut", som ofte ikke passer i forhold til mennesketypen til hovedpersonen
 • Lite eller ingen mat
 • Altfor stort fokus på å gjøre den som drikkes ut flau eller utilpass i forhold til sex, hvor hovedpersonen f.eks. skal selge sexleketøy på gata til fremmede.

Sammensatt gruppe

Ofte er man en variert gruppe mennesker som samles til utdrikning, og mange kjenner hverandre dårlig fra før. Dagen kan gjerne starte med en liten presentasjonsrunde, hvor gjestene forteller om sitt forhold til bruden/brudgommen.

Gode ideer til aktiviteter

Lær noe nytt eller vær kreative

Hopp over overfylte barer, svette utesteder og hodepinen som følger, og ta heller med gjengen på et kurs. Mulighetene er mange, så her gjelder det å finne noe som vil være morsomt og lærerikt for alle. Smykkeverksted, vinsmaking, kakepynting, gitarspilling, magedans, poledansing, klatrekurs i klatrevegg, golf og squash er bare noen av alternativene. Om dere ønsker en vri på det klassiske laget med nakenhet og penis-tema, kan dere for eksempel ta en time med akt-tegning. Stirr på en naken mann eller dame hele timen, og ta med et egenlaget bilde hjem!

Hjemmefest

Utdrikningslag må ikke bety at dere reiser vekk eller er ute hele dagen. En skikkelig hjemmefest er perfekt for deg som arrangerer utdrikningslag på budsjett. Ha festen hjemme hos deg selv, eller finn et passende lokale. Her kan man legge opp til en mer formell middag med flere retter, taler og underholdning utover kvelden, eller noe så avslappet som hente-mat, popcorn, hjemmelagde drinker og gamle filmer – gjerne filmer eller bildevisning som har med den kommende bruden/brudgommen å gjøre. Spill brettspill, syng karaoke, lag snacks eller ha leker og utfordringer – her er det kun fantasien som setter grenser. La det bli til en overnattingsfest, så kan dere få en hyggelig morgen sammen dagen etter også.

Tilbehøret for en perfekt fest

Et utdrikningslag er, for mange, ikke komplett uten det rette tilbehøret. Her snakker vi selvsagt om erotiske og morsomme rekvisitter, som for eksempel penis-føyter, gelé-pupper, erotiske spill med utfordringer og spørsmål som kan skape uforglemmelige øyeblikk eller en penis-pinatâ.

Du finner mange gøyale rekvisitter til den store dagen i vår morogaver-kategori.

Andre ideer

 • Spa: Stadig flere legger inn et spa-besøk som en del av utdrikningslaget, og de fleste salonger og spa er behjelpelige med pakkeløsninger. Husk å avklare pris med alle deltagerne på forhånd.
 • Shopping: Passer kanskje best for jentegjengen… Gjør noe spesielt ut av butikkrunde-dagen, og sørg for å ha avtalt litt spesialbehandling i noen av butikkene dere skal innom – for eksempel glass med champagne i undertøysbutikken, manikyr eller en ansiktsbehandling på parfymeriet. Dere kan også booke en personlig shopper til bruden, for å sette sammen en garderobe til bryllupsreisen. Legg inn pauser med drikke og en ekstra god lunsj.
 • Glamping: Camping for de som elsker friluftsliv og tur, men med stil! Samle gjengen, pakk telt og sovepose, og nyt naturen i stil. Ta med noe godt å drikke, ekstra god mat og sørg for aktiviteter for kvelden rundt bålet. For menn med sans for frisk luft er fisking, øl og kanskje gitar med allsang oppskriften på vellykket "glamping". 
 • Aktiviteter med adrenalin: Paintball, strikkhopp, kjøre luftballong, pistolskyting (dog før dere starter drikkingen)
 • Besøk en spåkone  
 • Gå til fotograf og ta både fine og morsomme bilder av dere sammen 
 • Gå på revy, teater eller show 
 • La brudgommen vaske biler for forbipasserende ikledd lang parykk og sexy klær 

Hvorfor arrangerer vi egentlig utdrikningslag?

De første utdrikningslagene man vet ble arrangert, var en tradisjon forbeholdt menn. De møttes til et bedre måltid, en sigar og skålte for brudens helse. Mennene var helst antrukket i en mørk dress. Begivenheten var formell, og ble arrangert av brudgommens far eller forlover – ganske ulikt dagens tradisjon. Med årene har disse arrangementene blitt mindre og mindre formelle, og har fått stempelet som en «siste dag i frihet», med sjansen til å slå ut håret og gjøre hva man vil før man går inn i alvoret som tynger et ekteskap.

 

Lykke til!

Kilder:

bryllupsguiden.no, klikk.no/kvinneguiden, bryllupsvenner.no