Orgasme – triksene du må kunne!

Orgasme er en klimaks av lystfølelse under seksuell aktivitet, og er både en fysisk og en psykisk respons på seksuell stimuli. Den varer fra 2 sekunder til bortimot ett minutt.

Hvordan få en orgasme?

De aller fleste som får orgasme får dette gjennom onanering. Å bli kjent med sin egen kropp og å kunne lese kroppens signaler er nøkkelen til å kunne oppnå klimaks, og det er derfor ikke alltid like lett for en annen person å gi noen en orgasme. Når man er kjent med sin egen kropp er det lettere å kunne fortelle partneren hvordan man liker det.

Øvelse gjør mester!

Dagsformen spiller stor rolle i sekslivet og ikke alle dager er en god dag for en orgasme. Man trenger å være uthvilt, tømme alle tanker i hodet og være opphisset for at magien skal kunne skje. Her er gutter mye flinkere enn jenter som ofte tenker på hva du må gjøre etterpå, og glemmer å fokusere på det som skjer der og da. Å være et sted man kan være uforstyrret er også en god nøkkel til suksess.

De fleste menn kan få orgasme dersom penisen deres blir stimulert lenge og raskt nok. Den kvinnelige orgasmen, derimot, er ikke like mekanisk. Det finnes ingen veianvisning som garantert vil få henne fra A til O, og for at en kvinne skal komme, kreves ofte en del seksuell erfaring. Fremfor alt må kvinner utforske sin egen kropp og finne ut hva de liker og hvordan.

Nytelsesknappen

Én ting er sikkert: Klitoris er nøkkelen til kvinners orgasme. Klitoris er den eneste kroppsdelen hos mennesker som kun har som funksjon å gi nytelse. De fleste kvinner får bare orgasme når klitoris stimuleres. Dette er grunnen til at mange kvinner ikke får orgasme under vanlig samleie. For at kvinner skal komme, bør klitoris stimuleres enten med tunge, fingre, penis eller et sexleketøy. Over 75 % av kvinner trenger stimulanse på klitoris under samleiet for å komme, så for jenter så holder ikke alltid penetrering for å kunne komme i mål.

Tren opp underlivet

Musklene i underlivet kan kontrollere orgasmen. Kondomeriet har vaginakuler som styrker disse musklene. Trening av underlivsmusklene er viktig. Under samleie kan man bruke disse musklene som et verktøy for å kontrollere orgasmen. I stedefor å «bare ligge der» og vente på orgasmen, kan man velge å la musklene gjøre jobben. Disse musklene trener seg ikke selv. Øvelser der man kniper igjen, slipper og kniper, styrker disse musklene. På Kondomeriet har vi et utvalg av forskjellige vaginakuler slik at du kan finne ut hvilke kuler som passer best til din kropp.

Kulene varierer i størrelse og brukes på ulike måter. De små kulene er ment til å brukes «der og da» ved man tar inn kulene og kniper. De store kulene derimot, kan brukes i flere timer. For eksempel kan du gå tur eller jogge samtidig som du bruker kulene. En fantastisk bonus med de store kulene er at de kan gi deg orgasme når de anvendes! Dersom man jogger vil kulene kjennes veldig godt og når man i tillegg kniper, så kan det gi orgasme. Her kan du altså nyte selve treningen, samtidig som du nyter tanken på hvilken effekt kuletreningen har.

Tips til gutter som vil «holde ut» lenger under samleie:

Tren den samme muskelen som jenter trener når de bruker vaginakuler. Når penis blir erigert, går det an å «vippe penis» opp og ned. Selv om dette er en festlig greie man kan tulle med, har øvelsen også en god effekt på sexlivet. Øvelsen styrker nemlig de musklene som kan hindre for tidlig utløsning. Sterke muskler gjør at man enklere kan «holde igjen».

Slik vipper du ham over kanten:

Hvis dere har munnsex og du begynner å bli sliten fordi han bruker lang tid på å nå klimaks, da finnes det noen lure tips for hvordan du kan få ham til å komme raskere. Med lang tid menes munnsex som varer i mer enn 10-15 minutter. Etter det blir du gjerne sliten i kjevene og i hendene, eller du blir sår i munnen. For ikke å snakke om hva det gjør med knær og nakke å tilbringe lang tid i en og samme stilling.

Her er noen triks:

  • Ha på lyset slik at han har full oversikt over det du gjør. Sett håret i en hestehale og ha øyekontakt med ham. La ham se hva du gjør med tungen din.
  • Stimuler også andre områder, for eksempel området mellom anus og testiklene. Press to fingre rundt i sirkler.
  • Lag lyder som viser at du koser deg og er opphisset, det gjør ham også mer opphisset. 
  • Bruk hånden for å forsterke følelsen rundt penis.
  • Putt en godt smurt finger inn i hans anus. Reaksjonen lar ikke vente på seg.

Slik vipper du henne over kanten:

  • Bruk bind for øynene hennes

Kvinner er mer følelsesorienterte enn menn. Når hun ikke kan se, fokuserer hun mer på følelsene.

  • Strekk huden ved brystene

Når huden rundt er utspent, er brystene mer følsomme. Spre derfor armene hennes til siden eller hold håndleddene hennes sammen over hodet når du kjærtegner brystene hennes.

  • Bruk tre fingre på henne

Gni de to ytterste langs utkanten av kjønnsleppene, og bruk den midterste på klitoris.

  • Overrask henne

Treng inn i henne bakfra, trekk deg ut og grip henne rundt den kjøttfulle delen av bakenden.

  • La henne herske

Få henne til å stå oppreist mens du kneler og gir henne oralsex.

Artige fakta om orgasme:

- En undersøkelse viste at 48 % som led av hodepine ble kurert av en orgasme. Og det fungerte raskere enn smertestillende piller.

- 70 % av jenter har faket orgasme

- Noen få besvimer faktisk under orgasmen, men det skjer sjeldent.

- Når menn oppnår orgasme produserer hjernen noen kjemikalier som gjør han søvnig. Så det er ikke rart at han sovner etter en heftig orgasme!

- Omtrent 0,06 % av menn kan oppnå orgasme bare ved hjelp av fantasi, uten å ta noe sted på kroppen.

- Flest orgasmer i en omgang med onani er 49, rekorden ble satt av en britisk kvinne fra London i 2006.

- Under orgasmen slår enkelte deler av hjernens kontroll seg av. Blant annet deaktiveres den delen som gjør at du føler frykt og dermed blir evnen til å oppdage fare satt på midlertidig hold.

- Menns orgasme har den samme virkningen på hjernen som heroin har på en rusmisbruker. En nederlandsk nevrolog fant ut at hjerneaktiviteten gikk helt bananas under orgasme, og beviste dermed at sex kan være avhengighetsskapende.

- Når du oppnår orgasme produserer du fire ganger mer av hormonet oxytocin, hormonet gjør at du knytter deg nærmere andre.

- Menn som får mer enn to orgasmer i uka lever lengre