Orgasme via brystvortene?

Du har garantert hørt om klitoris-, vaginal- og g-punktsorgasme. Men hva med nippelorgasme?

De fleste har fått med seg at  bryster er en svært erogen sone. Hver brystvorte har hundrevis av nerveender, noe som gjør dem superfølsomme for berøring. Mange kvinner (og menn) opplever at det går en direkteforbindelse mellom brystknoppene og underlivet. 

Nippelorgasme

Å få brystene massert, slikket og klådd på under sex, øker den seksuelle opphisselsen hos hele 82 % av kvinner, ifølge forskning publisert i The Journal of Sexual medicine.

Men for noen så holder det altså å bli berørt på overkroppen, for at orgasmen skal melde sin ankomst. Og muligens gjelder dette for flere av oss enn tidligere antatt.  

Nyere studier viser at det å stimulere brystvortene aktiverer samme senter i hjernen som ved berøring av klitoris og skjeden. Å stimulere ripsbærene dine, kan slik å forstå, ha samme effekt på hjernen som å fingre og klittre.

Men det kan også være en ekstra grunn til at det føles så godt...

Hormoner gjør deg mer følsom

Stimulering av brystvortene frigjør hormonet oksytocin. Dette hormonet, som også frigjøres under fødselen og amming, får livmoren til å trekke seg sammen. Det kan gi en følelse av at det buzzer litt ekstra der nede.

En brystorgasme kan dessuten føles enda mer intens avhengig av hvor man er i syklusen. Hormonelle forandringer under menstruasjonen kan øke følsomhet og ømhet i brystet, noe som kan øke opphisselsen.

Men forskerne har enda ikke kartlagt denne orgasmetypen helt, og Ifølge diverse forum på nettet, er brystorgasme ikke forbeholdt kvinner, men også noe menn kan oppnå.

For the record: en brystorgasme får ikke brystene dine til å eksplodere, men vil oppleves som sammentrekninger i underlivet - som ved en vanlig orgasme.

Er nippelorgasme noe for meg?

Det at det finnes flere veier til O-town, er gode nyheter. Spesielt siden kvinner i snitt får langt færre orgasmer enn menn. Men det er ingen grunn til å rangere én type orgasme over en annen type. 

Det er heller ingen garanti for at du kan få en puppeorgasme. Er du en person som eeeeeelsker å få brystene kjælt med, er det nok større sannsynlighet for at dette er noe for deg.

Hvordan går jeg frem for å få en nippelorgsme?

Flere som rapporterer om det de har vært i stand til å få brystvorteorgasme, forteller at det i begynnelsen kom ganske overraskende på dem - etter mye nipple-play vel å merke. 

Her handler det om å bli på “second base” litt lenger enn vanlig. 

1. Ta lange, dype åndedrag for å hjelpe deg å slappe av og komme deg ut av hodet og inn i kroppen din.

2. Ert deg selv ved å stryke over andre erogene soner først. Bruk fingrene og hendene for å stryke på magen, og fortsett deretter til ribbeina, og deretter rundt og mellom brystene. 

3. Men ikke rør brystene eller brystvortene dine ennå - la de pirrende følelsene bygge seg opp først.

4. Bruk en lett berøring for å sirkle rundt brystene og området rundt brystknoppen. Nå kan du begynne med å gi deg selv (eller en partnerI) en lett brystmassasje. 

5. Sirkle areolaen din uten å berøre brystvortene. Dette vil bidra til å bygge opp forventning.

6. Nå som du er varm og kåt, flytt fingrene over til brystvortene dine, som nå kanskje står rett til vers. Begynn å gni brystvortene sakte, øk hastigheten og presset når du blir opphisset.

7. Få opp temperaturen ved å klype brystvortene. En brystklype vil gi et rush av følelser i kroppen din. Lek med presset på klypen for å finne ut hva som føles best for deg.

8. Ikke begrens deg til å knipe. Prøv å gi brystvortene dine en svak vri eller dra, for å se hva som gir deg mest nytelse.

9. Fortsett med å bytte på teknikker, til du kjenner at orgasmen bygger seg opp. 

Kilder: refinery29, livescience, cosmopolitan.