Nettdating: Noe for deg?

De siste årene har dating over Internett blitt et økende fenomen, og noe stadig flere benytter seg av for å finne en eventuell partner. Ofte kan terskelen for å begynne med nettdating være høy, da det er et ukjent territorium hvor man i utgangspunktet ikke kjenner noen. Det kan være et godt valg for deg som er ute etter et seriøst forholdt, men like så godt for deg som søker en uforpliktet flørt.

Noen tips på veien 

Nettdating kan være et godt alternativ, siden du har muligheten til å bli godt kjent med en person før dere velger å treffe hverandre. Da er det enklere å finne ut om dette virkelig er en person man vil bli videre kjent med. Før du velger å kaste deg på nettdating-bølgen, kan det være lurt å følge noen enkle råd for å vinne frem i dating-jungelen.

Bilde

Når du lager deg en profil og skal laste opp et profilbilde; velg et bilde som reflekterer det ekte og sjarmerende ved deg, og ikke noe du forsøker å være.  Lettkledde bilder lokker nok mange, men muligens ikke de seriøse du egentlig er på jakt etter. Få gjerne en annen til å ta bildet for deg om du ikke har noen liggende, slik unngår du dobbelthaker og uheldige vinkler.

Profilinfo

Bruk god til på å skrive teksten som skal presentere deg. Bruk litt humor og selvironi i teksten. Dette viser at du ikke tar deg selv så selvhøytidelig, og derfor fremstår du mer attraktiv. Det er fy-fy å kopiere andres tekster, originalitet verdsettes alltid. Husk at førsteinntrykket av deg avgjøres av bildet og de første linjene du skriver i profilen din. Ikke legg ut personlig informasjon som mailadresse eller telefonnummer på siden din. Du er kontaktsøkende, ikke desperat...

Første kontakt

Når du finner en profil du liker og vil kontakte tilhørende person, gjelder det å ha lest gjennom profilen til denne personen nøye. Vær sikker på at du har forstått alt som er blitt skrevet. Hvis den andre skjønner at du virkelig har lest alt, er det større sjanse for at den personen finner deg interessant. Skriv en personlig melding, helst ikke for kort eller for lang, og gjerne med litt humor her også. Ikke send den samme meldingen til alle du kontakter, Norge er et mindre land enn du tror.

Første date

Når du har blitt godt kjent med en person over nettet og dere vil treffes, er den viktigste regelen at du er deg selv. Det kommer helt sikkert til å være litt kleint de første minuttene, men det går raskt i glemmeboka. Det kan lønne seg å møtes et sted hvor man har mulighet til å snakke mye sammen og bli ordentlig kjent. Kino er derfor kanskje ikke så lurt på første date. Deretter er alt opp til deg selv hvordan du vil fortsette videre. Kanskje vil du dra på flere dater med denne personen, eller bli kjent med flere og se hva som skjer. 

Vær selektiv, og bruk magefølelsen

Til slutt er viktig å være selektiv. Ikke hopp på alt som er det første og beste, ting er ofte litt annerledes enn det ser ut ved første øyekast. 

 

Skrevet av Tina T. Johansen for Kondomeriet.no