MILF – hva betyr det?

Stadig nye forkortelser og uttrykk dukker opp i forbindelse med sex og erotikk. Etter filmen American Pie ble uttrykket MILF et slanguttrykk og en gjenganger på sexsider på Internett. Men vet du egentlig hva det står for?

MILF er en forkortelse for Mother(s) I'd Like to Fuck. Begrepet uttrykker en seksuell interesse for kvinner i aldersgruppen 35-45 år, men brukes også som en betegnelse for seksuelt attraktive kvinner i denne aldersgruppen.

MILF-kvinnen
En typisk MILF er rundt 40 år gammel, attraktiv, har hjemmeboende barn, og er gjerne alenemor. Men i enkelte sammenhenger har begrepet blitt brukt om kvinner i denne alderen, uavhengig av om hun har barn eller om disse eventuelt bor hjemme.

MILF på film
I American Pie er det ”Stiffler's Mom” som er MILF, men det finnes tidligere eksempler på denne karakteren innen amerikansk film. I Mike Nichol's "Manndomsprøven" fra 1967 utspiller dramaet seg rundt den unge Ben, som har et forhold til en eldre kvinne, Mrs. Robinson. Hun er konen til en av farens venner, og dramaet når et høydepunkt når Ben i tillegg forelsker seg i kvinnens datter. Karakteren Mrs. Robinson er i tillegg udødeliggjort gjennom Simon og Garfunkels store hit ved samme navn.

MILF-sjangeren
I dag er det mange erotiske internettsider som spesialiserer seg på sjangeren MILF. Men hvorfor har dette blitt en erotisk sjanger? Den erotiske interessen som kommer til uttrykk i MILF kan kanskje forklares med tenåringsgutters fascinasjon for venners attraktive mødre. På diskusjonsforum som omhandler emnet kan man lese flere menns betroelser om tenåringsfantasier der en moden kvinne spiller hovedrollen.