Visste du om disse fetishene?

Seksuell tenning er like allsidig som dagen er lang. Mens noen liker et par fine kvinnebryst eller en six-pack, så finnes det de der ute som går sin egen vei. Her ser vi på noen av dem.

8 spesielle fetisher du kanskje ikke visste om: 

Dendrofili 

Noen tar betydningen av å være glad i naturen til nye høyder. Å være dendrofil betyr at man tenner på trær. Sexolog Dr. William Picker fra New York, sier at det nødvendigvis ikke må handle om å ha fysisk sex med et tre, men kanskje det å ha sex ved siden av treet eller å kunne bare ta på barken. 

En annen sexolog fra Las Vegas, Tiger Devore, mener at dendrofile kan tenne på forskjellig type trær og at de ofte kan lete etter formasjoner eller humper i treet som de finner attraktive.

Mucophilia

Dette er det fetishen som passer godt rundt forkjølelsestider. Nemlig å tenne på snørr og nysing. Dr. William Picker sier at det er ikke så vanskelig å forstå.

- Når man nyser så skjer det ukontrollerbart, som en eksplosjon og en lettelse. Det kan sammenliknes med en erotisk opplevelse.

Avisodomy

Denne fetishen har utspring fra zoofili, som er mennesker som tenner på dyr. Avisodomy er spesielt for de som tenner på å ha sex med fugler. Sexologen Tiger Devore forteller at grunnen muligens kan være de vakre fjærene eller måten funglene beveger seg på. Den mest populære fuglen er høner. Han sier videre:

- Det som er spesielt med å skulle ha sex med en høne, er at det mest sannsynlig tar livet av høna. Man må være villig til å ofre hønas liv. 

Devore sier videre at han har hatt menn i terapi hos seg, som mener de har klart å ha sex med en fugl uten å ta livet av fuglen. 

Stimming

Stimming er bruken av elektrisitet for seksuell nytelse. Her er det bruken av elektoder og elektriske sexleketøy som er tingen. Dr. William Picker forteller at en klient likte det svært godt når strømmen gikk mellom vagina og anus. 

Oculolinctus

Noen som himler med øynene til deg? Kanskje de vil at du skal slikke dem. Oculolinctus er når man tenner på å slikke andre inne på øyet eller bli slikket der selv. I 2013 skrev Huffington Post om et stort utbrudd av konjunktivitt eller øyekatarr som det også heter, i Japan. Grunnen var denne litt bisarre seksuelle trenden. 

Emetophilia

Denne fetishen omhandler oppkast. Her handler det om å se på at andre kaster opp eller kaste opp selv. Noen tenner også på å spise det andre har kastet opp. Delikat. Sexolog Tiger Devore forteller:

- Jeg har snakket med par som drar ut for å spise på en buffet. Den ene velger hva den andre skal spise, for deretter å gå hjem for å servere oppkastet til partneren. 

Mechanophilia

Kjenner du noen som er litt for glad i bilen sin? Mechanofili er når man tenner på maskiner og da gjerne biler. Tiger Devore sier det lett kan la seg gjennomføre å ha en privat stund med sitt maskineri. 

- Man smører inn delene eller hullene man liker og slik kan de engasjere seg ekstra i bilen. 

Formicophilia

De fleste syns kanskje at krypdyr og insekter ikke er noe særlig. Men for de som går under kategorien formicophilia så fins det intet bedre enn å la insekter eller krypdyr vandre over kjønnsorganet. Det er spesielt snegler som skal gi en intens seksuell opplevelse og er en utbredt trend i Sørøst-Asia. 

Her ramser vi opp flere ulike fetisjer:

Spectrophilia: Spøkelser
Agalmatophilia: Statuer, utstillingsdukker
Trichophilia: Hår
Autassassinophilia: Å planlegge sitt eget mord
Plushophilia: Bamser eller folk i dyrekostymer
Klismaphilia: Tarmskylling
Phalloorchoalgolagnia: Smerte i det mannlige kjønnsorganet
Podophilia: Føtter
Retifism: Sko
Vampirism: Å drikke blod
Aquaphilia: Vann
Menophilia: Menstruasjon
Necrozoophilia: Døde dyr
Vorarephilia: Å bli spist
Apotemnophilia: Å få en kroppsdel amputert
Dendrophilia: Trær
Emetophilia: Oppkast
Robot fetishism: Mennesker kledd ut som roboter eller som oppfører seg som roboter
Somnophilia: Sovende eller bevisstløse personer
Sitophilia: Mat
Symphorophilia: Katastrofer
Coprophilia: Avføring
Eproctophilia: Promp
Urophagia: Å drikke urin
Maiesiophilia: Gravide kvinner
Lactaphilia: Brystmelk fra kvinner
Dacryphilia: Å få noen til å gråte
Chremastistophilia: Å bli ranet eller holdt fanget
Nasophilia: Neser
Mucophilia: Snørr

 

Kilder: nettavisen.no, nydailynews.com, wikipedia.org