Kvinners mest erogene soner | Kondomeriet

Kvinners mest erogene soner

Forskningen har talt: Dette er hennes mest erogene soner. Forskerne brukte lett berøring, kraftig berøring og vibrering for å finne svaret på hva som er kvinners mest erogene soner, og hvordan de best stimuleres. Noen forskningsstudier er man mer nysgjerrig på med tanke på metode, og denne er uten tvil av den sorten. For hvordan finner man ut hvilke områder av kvinnekroppen som er hennes mest erogene soner? Svar: Man berører og vibrerer.

Grundig forskning på kvinnens erogene soner

I 2014 gikk forskere ved Université du Québec à Montréal i Canada grundig til verks for å finne ut mer om kvinners erogene soner.

Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine, og ble utført med 30 kvinner i alderen 18 til 35 år. Kvinnene ble bedt om å ligge nakne på et bord dekket av laken, og forskerne brukte så tre metoder for å teste de erogene sonene på: Lett berøring, kraftig berøring og vibrering. 

Forskerne stimulerte kroppsdelene i halvannet sekund, ventet fem sekunder og spurte deretter kvinnene om de kjente stimuleringen. Kroppsdelene som ble undersøkt var klitoris, kjønnslepper, skjeden, anus, siden av brystene, brystvortene, det mørke området rundt brystvortene, nakken og underarmen.  

Tre områder gir henne mest nytelse

Studien viste at noen kroppsdeler reagerte på lett berøring, mens andre kroppsdeler reagerte på kraftig berøring og vibrering.   

Ved lett berøring var det nakken, underarmen og skjeden som viste seg å være de mest følsomme områdene. Kroppsdelen som var minst følsom for lett berøring, var det mørke området rundt brystvortene.

Da forskerne brukte kraftig berøring, fant de ut at klitoris og brystvortene var de mest sensitive, mens siden av brystene var minst følsomt.

Med vibrering som berøringsmetode, var det klitoris som var mest følsom, og brystvortene som var nest mest følsomme.

Forkserne mener funnene deres er interessante i seg selv, men også med tanke på den økende andelen kvinner som opererer nettopp de erogene sonene.

Hva er en erogen sone?

En erogen sone defineres ofte som et område av kroppen som har ekstra mange nervetråder, og som derfor reagerer raskere og sterkere på berøring og stimulering.  

Noen erogne soner er velkjent for de fleste; tungen, leppene, øreflippene, brystvortene og kjønnsorganene er spesielt følsomme for berøring.

Ifølge Time Magazine mener det canadiske teamet ved fakultetet Department of Sexology, at de har klart å vise at det er stor forskjell på hvordan man berører. Dette var også grunnlaget for forskningen.

Erogene soner du kanskje ikke tenker over

Håret

Stryk henne forsiktig gjennom håret mens dere sitter i sofaen og ser film, og masserer hodebunnen hennes. Dette vil gjøre henne både avslappet og mer mottakelig for seksuell stimuli.

Nakken

Nakken var faktisk et hovedfokus hos menn i oldtidens Japan, ettersom dette da var en få kroppsdeler som ikke ble dekket av klær. Lette berøringer og ømme kyss i nakken ned til skuldrene kan gjøre underverker.

Kravebeinet

Kravebeinet er en undervurdert kroppsdel som fortjener oppmerksomhet. Trekk genseren hennes litt til side, og kyss henne forsiktig på kraven. Ikke glem denne sonen når hun er naken; berøring her vil minne henne på hvor pirrende det var at du startet ertingen nettopp her. 

Det nedre området av ryggen

Om man skal guide sin kjære i en bestemt retning, legger man ofte håndflaten mot den nedre delen av ryggen. Dette viser kvinnen at du er beskyttende, uten å ta helt overhånd. Å kysse henne nederst ved ryggmargen vil alltid øke pulsen hennes.

Føttene

Om det føles komfortabelt for dere begge, og du gjør det riktig, vil hun elske deg for at du gir føttene hennes oppmerksomhet. Bruk en massasjeolje eller en mykgjørende lotion, og gi både anklene og tærne hennes like mye oppmerksomhet som fotsålene. Spør eller snakk om det først, slik at dere begge synes føttene er et greit område for nærkontakt.

Bak knærne

Området bak knærne høres ikke spesielt erotisk ut, men forsiktig beføling på baksiden av knærne er faktisk svært pirrende for kvinner. Stryk henne lett under skjørtet på offentlig sted, for eksempel når dere sitter på kafé, og hun vil garantert være lettere å få med seg hjem.

Håndflatene

Håndflatene er veldige ufarlige, men erogene soner for henne. Perfekt for øm behandling uten at det vekker oppsikt i offentlighet. Stryk hennes forsiktig på innsiden av hånden med én finger, for å gi henne deilige frysninger. Samtidig fremstår du som sensitiv og oppmerksom. Vinn-vinn!

Øreflippene

Berøring, kyssing og lett biting rundt eller på øreflippene, er en sikker vinner. Disse er veldig sensitive områder, men ikke bli for ivrig her. Hun vil mest sannsynlig ikke bli like opphisset om hun plutselig har hele tungen din inne i øret.

Innsiden av lårene

Lette kyss eller berøringer på innsiden av lårene hennes, men tilnærming til det ultimate nytelsesstedet, er en sikker måte å få henne opphisset på. Forsøk å bevege fingrene så nærme det vaginale området du kan, før du lar dem gli andre vei igjen.

Hoftebeina

Berøring av hoftebeina vil, på samme måte som innsiden av lårene, være svært opphissende for henne – men motstå fristelsen til å gå hele veien. En god teknikk for å få til dette er å forlate området med jevne mellomrom for å fokusere på andre kroppsdeler.

 

Kilde: kk.no og nettavisen.no