Kommer han for tidlig?

Et kjent problem er at han han kommer for tidlig, men hva er egentlig for tidlig? Og hva kan gjøres om det er tilfelle?

Hvor lenge holder han?

Hovedtegnet på for tidlig utløsning er når utløsningen skjer før begge partene ønsker det.  Og skaper stress og bekymringer. Noen ganger skjer dette før et samleie, andre ganger tidlig under samleie, men også under onani.
Om dette skjer fra tid til annen og ikke hver gang er det ingen ting å bekymre seg over, dette er helt normalt. Både kropp og sinnsstemning forandrer seg fra gang til gang og kan påvirke utløsningen.

Selve samleiet varer i gjennomsnitt 5 minutter, dvs. at noen varer kortere og noen varer lengre.

Hva er årsaken?

Ekspertene har funnet ut at det er flere årsaker til prematur ejakulasjon, det ligger både biologiske og psykologiske faktorer bak dette. Mange unge menn opplever særlig dette pga. prestasjonsangst og at man ikke har rukket å bli ordentlig kjent med sin egen kropp og seksualitet, men det forekommer også blant voksne.
Ekspertene tror det rammer 20 – 30 % av menn. For tidlig utløsning var også det seksuelle problemet som ble hyppigst nevnt i en norsk undersøkelse gjort 1987 og 1997. (Kilde: nhi.no)

Behandling.

Start-stopp-metoden er et av de vanligste rådene, en metode som øver kroppen på å holde tilbake og ta kontrollen over utløsningen. Onaner deg selv, eller la kjæresten gjøre det. Rett før utløsningen klemmer du eller hun sammen tommelen og pekefingeren rett under penishodet. Hold i rundt 30 sekunder, til ereksjonen begynner å avta. Nå forsetter onaneringen, og det samme mønsteret repeteres frem til fjerde gangen, da lar du orgasmen/ utløsningen komme.

Denne teknikken må øves på ofte. Hver gang dere skal ha sex bør dere øve på dette.
Andre ting som hjelper er å bruke et kondom under samleiet, kondomet kan gjøre han mindre følsom og derfor utsette utløsningen.

Durex fører også kondomet Performa med prolongkrem for å holde lengre, og kremen Rock Hard er en mulighet for å gjøre penis mindre følsom i noen minutter ekstra. Men kremen anbefales ikke som en løsning på et vedvarende problem, da vil start-stopp-metoden være å anbefale.

Kilder: Kondomeriet og NHI.no.