Kakao som gjør deg kåt

Her er oppskriften som gjør dere ekstra varme på innsiden...

Å slurpe i seg varm kakao på en kjølig høstdag, er toppen av lykke! Men det kan kanskje også gi deg en ekstra boost i sengehalmen.

– Årsaken til at sjokoladen tenner oss, er at kakaobønnene inneholder det man kaller "the love drug" - fenyletylamin. Dette stoffet påvirker urhjernen, og vi føler en tilfredshet og våkenhet. Puls og blodtrykk øker, og følelsene kan sammenlignes med forelskelse, skriver Universitetet i Tromsø på sin nettside. 

Det er ikke uten grunn at kakao ofte blir omtalt som en elskovsdrikk. Faktisk har kakao blitt drukket i over 1500 år, kjent for sine erotiske egenskaper. 

Kakaodrikk for økt sexlyst

Kakao stammer fra mayaindianere og var svært verdsatt i kulturen. Bønnene ble brukt som penger og ofret til gudene, mens kakaodrikken var en luksus for konger og overklassen. 

Av kakaobønnene laget indianerne en drikk som de kalte Chocolatl, som betyr bittert vann. De blandet blant annet kakaopulveret med krydder og chilipepper.  Aztekernes hersker, Montezuma, var kjent for å bøtte nedpå med denne gudedrikken, og spesielt før han tok turen til haremet. 

Er det rart at vi mennesker elsker sjokolade?

Hot chocolate med ny betydning

Mange kryddertyper inneholder også stoffer som virker stimulerende på hjernen, og sammen med kakao kan det gi en ekstra “buzz”. Spesielt chili, kanel og kardemomme gir en bra synergieffekt. Litt ekstra krydder i kakaoen, er dermed ikke å forakte. Her får du oppskriften på ekte mexicansk kakao, inspirert av Isabel eats.

Oppskrift på elskovsdrikk

  • 2 kopper helmelk (evt.mandelmelk)
  • 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 2 spiseskjeer sukker
  • ½ teskje kanel
  • ¼ teskje vaniljeekstrakt
  • ¼ teskje chilipulver
  • ¼ teskje cayannepepper (valgfritt)
  • 30-50 gram mørk sjokolade

Slik gjør du:

1. I en middels stor kasserolle: tilsett melk, kakaopulver, sukker, kanel, vaniljeekstrakt, chilipulver, cayenne pepper.

2. Miks ingrediensene sammen med en visp. Tilfør sjokoladen og rør i kasserollen inntil sjokoladen har helt smeltet, og blandingen er varm (ikke kokende)

3. Server kakao i 2 kopper med valgfri topping (eks: raspet sjokolade, krem, chilipulver, kanelstang)

Tips: Krem på sprayflaske er fint å ta med inn på soverommet etterpå, for ekstra smakfull oralsex. 

Kilder: nrk.no, forsking.no, freia.no, uit.no