Jenter og lyst

Mange jenter opplever at lysen blir borte og sexen blir en jobb, eller en slags plikt som forventes av dem i et forhold.

Finn årsaken.

Hva som forårsaker nedsatt eller manglende sexlyst kan være flere faktorer. En av de aller vanligste er medisinbruk. Reseptbelagte medisiner kan ha bivirkninger som setter ned og fjerner all sexlyst, blant annet er p-piller en av de aller største synderne. Men også antidepressiva kan gi samme bivirkninger.

Om du bruker medisiner som gir bivirkninger anbefaler vi deg å ta kontakt med din fastlege eller gynekolog, og forklare problemet. Du er ikke alene om dette og fastlege/ gynekolog kan skrive ut andre medikamenter som gir mindre bivirkninger.

Annen prevensjon

Hormonbaserte prevensjonsmidler kan sette ned sexlysten, om man er følsom for bivirkningene kan det være lurt å vurdere en annen type prevensjon. For eksempel kopperspiral, kondomer eller prevensjon som gir mindre doser av hormoner. Både f.eks. p-ring, p-plaster eller p-stav.

Det største seksuelle organet…

… er hjernen. Hjernen styrer lysten, det er derfor viktig at man jobber litt med seg selv for å få mer lyst og et bedre sexliv. Om man fokuserer på at sex er en jobb eller plikt, vil du selv sette sperrer for lysten.  Man må også glemme hverdagen og alle gjøremålene, og fokusere på seg selv og kroppen. Drømme og fantasere, berøre og bli berørt.

Om man ikke har sex, eller opplever orgasme, over lengre tid vil også kroppen "glemme" det gode og sexlysten vil automatisk avta. Så om man ikke har lyst kan det å ha deilig sex hjelpe til med å sette fart på lysten igjen. Mange jenter opplever at de har mer lyst allerede dagen etter.

Kvinner og menn

Det er ganske store genetiske forskjeller på kvinner og menn og menn tenner ofte lettere enn det kvinner gjør, og ofte på andre ting. Jenter trenger å være emosjonelt på nett for at hjernen skal kunne gi kroppen de riktige signalene. Så til dere gutter der ute, gi henne litt hjelp i hverdagen og få henne til å føle seg litt ekstra verdsatt, så skal dere se at hun det også gir positiv virkning i sexlivet deres.

Skrevet av Beate K. for Kondomeriet