Hvorfor skal du onanere?

Å tilfredsstille seg selv har vært, og er, tabubelagt for mange. Onani er imidlertid helt normalt og vanlig, og ikke minst veldig bra for deg og din helse!


Først og fremt er det å bli kjent med sin egen kropp og å onanere viktig for å kunne ha et godt sexliv. Du må selv finne ut av hva som får deg til å nå klimaks, slik at du kan fortelle partneren hva du liker. Sett av tid til deg selv og din egen nytelse, enten du er singel eller i et forhold. Det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien.

Helsefordeler


Onani har innvirkning på mange av kroppens viktigste deler. Det styrker blant annet hjertet og immunforsvaret, og virker positivt på humøret. Faktisk er det bevist at onani også hjelper mot angst og depresjon. Om du har en dårlig dag, er det altså ingen tvil om at man bør legge tankene til side og heller nyte en god orgasme. En god orgasme frigjør nemlig endorfiner, som er kroppens lykkehormon og smertedemper.

Onani og orgasme avspenner musklene, og reduserer stress. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens. Selv om onani kanskje er det siste du tenker på når du vrir deg i menstruasjonskramper, kan det hjelpe på smertene.

Bli kjent med kroppen

Når du onanerer, er det greit å konsentrere deg om de områdene som gjør deg spesielt opphisset. Likevel kan det lønne seg å bruke tid på andre deler av kroppen også. Det er ikke bare selve kjønnsorganet som kan gi nytelse ved stimulering. Opphisselsen og orgasmen blir sterkere og bedre om du også utforsker andre deler av kroppen. Jo bedre du kjenner de sensitive områdene dine, jo lettere blir det å vise andre hva som tenner deg.

Elsk deg selv

Tankene våre kan både være til hjelp og hindring for nytelse. Ved å ta i bruk fantasier, kan onanien bli enda bedre. Ved derimot å tenke negativt om seg selv og egen kropp, vil tankene ødelegge. Noen klarer ikke nyte det å ta på seg selv fordi de er misfornøyd med egen kropp. Legg disse tankene til side, og tenk på din egen kropp som verdens deiligste sted som fortjener å utforskes! 

Variasjon

« Det er mange veier til Rom». Når man først har funnet en teknikk som raskt fører til orgasme, er det lett å ty til denne hver gang. Variasjon anbefales, og du bør finne minst tre teknikker som fungerer. Det er om å gjøre å nyte hele veien til klimaks, og den blir enda bedre om du har flere stier å velge mellom. Slik blir det også lettere for partneren å kunne tilfredsstille deg.

Spennende onani

Noen ganger kan det være spennende å variere måten man tilfredsstilles på. Da kan et aldri så lite leketøy være kjekt å ha for hånden – eller på hånden. Pyxis fingervibrator er en perfekt partner under onanien. Denne sitter rundt fingeren, slik at du kan stryke, kile og massere alle erogene soner. For gutta er Tenga onaniegg et spennende alternativ til den tradisjonelle håndjobben. Tenga er en fleksibel silikonhylse som gir alenetiden en ekstra piff – mer skal det ikke til.

Noen onani-fakta

• Menn som får mer enn to orgasmer i uken lever lengre enn de som ikke gjør det

• 47% av alle kvinner opplever sin første orgasme ved å onanere

• En undersøkelse viste at 48% som led av hodepine ble kurert av en orgasme. Det fungerte i tillegg raskere enn smertestillende tabletter

• Om du sliter med å sovne, er onani mye bedre enn sovepiller – det gjør det nemlig lettere å sove

• Onani kan forebygge ulike typer infeksjoner i underlivet

• Onani er den sikreste formen for sex: Du slipper å tenke på kjønnssykdommer, eventuell graviditet eller prestasjon


Skrevet av Birgitte Brøtmet