Hvorfor menn bedre takler å være singel

Hvorfor synes ikke menn det er like ille å være singel som det kvinner gjør? Mange menn er innstilt på giftemål og familieliv i framtiden, men sett i forhold til kvinner generelt kan de virke mindre interessert i å gå inn i et stabilt, forpliktende forhold.

En manns tanker om single menn

Noe av det kvinner misliker med å være singel er mangel på kjærlighet, affeksjon og følelsesmessig støtte, reisepartner, ingen å dele hverdaglige gjøremål med, å bli ekskludert fra sosiale sammenkomster hvor alle andre er par, å ha alt finansielt og økonomisk ansvar alene og ingen å ha regelmessig kvalitetssex med. Hva med menn? 

Evan Marc Katz, en dating-coach som har spesialisert seg på å hjelpe kvinner med å forstå og kommunisere med menn, har satt seg inn i hvorfor menn er bedre på å takle singel-tilværelsen. Assistenten hans kom med forslag om at det er fordi single menn kan spille TV-spill og se porno, men en kjæreste vil insistere på at han kutter ut slike ting. Evan har derimot dykket dypere inn i temaet. 

Så hvorfor er menn generelt roligere rundt det å være singel enn kvinner? På hjemmesiden sin, evanmarckatz.com, har Evan kommet opp med 5 grunner:  

  1. Lav investering, lav risiko. Det er slik mange menn håndterer alle typer forhold. Når en mann er sammen med en annen mann, ser de på sport, spiller poker, snakker, tar noen øl. Dette dekker det meste av mannens grunnleggende behov for vennskap, latter og moro. De kan kanskje savne en reisepartner og regelmessig sex, men ellers er livet egentlig fint.
  2. Selv-definisjon. Menn definerer oftere seg selv gjennom karrieren; hva gjør jeg, hvor mye tjener jeg, hva slags bil kjører jeg, hvor stor er TV-en min? Dette er uheldig og kortsiktig, men vanlig. Kvinner, som generelt er mer emosjonelle og intuitive, har større sannsynlighet for å definer livet sitt gjennom forholdet. Når en mann mangler en partner, begraver de seg i jobb, mens kvinner har lettere for å se på det som et større tap. Likevel er det mange menn som etter hvert «våkner», og innser at de egentlig er veldig ensomme. Og mange kvinner som også begraver seg i jobb.
  3. Kommunikasjon. Menn trenger mer hjelp, kvinner spør mer om hjelp. Over dobbelt så mange kvinner enn menn tar anti-depressive. 90 % av selvhjelps-bøker er for kvinner. Kvinner vedlikeholder tettere relasjoner gjennom hele livet. Selv om menn ofte føler et emosjonelt behov for å knytte bånd, tar de ofte ikke initiativ selv. Kvinner har også lettere for å snakke om følelser, noe som gir inntrykk av at de er mer opptatt av forhold.
  4. Sex. Charlie Sheen er kjent for sin forkjærlighet for prostituerte, og uttalte for en del år siden at «Jeg betaler dem ikke for sex. Jeg betaler dem for å gå.». Det er rett og slett en del menn som ikke ønsker det samme forholdet som kvinner gjør. Deres behov dekkes av mannlige kontakter og venner og karriere, og det siste de kunne tenke seg er å holde posene dine mens du er på shopping. Slike menn kan man kjenne igjen ved at du knapt eksisterer om de ikke er fysisk sammen med deg. De ringer ikke en gang i uken bare for å snakke. Disse mennene spiller etter sine egne regler, og det er ofte nytteløst å bygge noe som vil vare. Menn har en bedre evne til å skille sex og kjærlighet, noe som gjør det lettere for en del menn å være singel.  
  5. Forventninger om forhold. Filmer, Disney-eventyr, lykkelig slutt... Man kan finne mye å klandre, men realiteten viser at kvinner ofte ender opp med skuffelse fordi de har for høye forventninger om forhold. Kvinner forventer at forholdet skal være noe sanselig, og at mannen skal opplyse og inspirere. Mange menn fungerer ikke slik. De vil ha en partner som er attraktiv, som ikke kritiserer eller forteller hvordan de må forandre seg, en man kan tilbringe tiden med uten å kjede seg, en man kan være med sammen med venner og familie med minimale ubehagelige hendelser. Vestens kvinner har høye forventninger til kjærligheten, og blir lettere skuffet. 

 

Kilde: http://www.evanmarckatz.com/blog/