Hvordan velge rett sexleketøy for henne?

I en jungel av forskjellige sexleketøy der ute er det ikke alltid lett å finne rett produkt. Kondomeriet har opparbeidet seg et bredt sortiment gjennom årene.

Alle mennesker er forskjellige. Ikke bare har vi forskjellig smak, men vi er også svært forskjellig skapt. Hva som passer venninnen din eller kompisen din er ikke sikkert er det rette sexleketøyet for deg.
Her skal vi prøve å hjelpe deg til finne et produkt som passer deg og ditt behov.

Her kommer det noen spørsmål som det er lurt å tenke på når man skal velge et leketøy:

  • Innvendig eller utvendig stimuli? Eller begge deler på en gang?

Markedet er stort både for dildoer, vibratorer og klitorisstimulatorer. Noen leketøy gjør også flere ting på en gang som for eksempel en rabbitvibrator. Over 75 % av alle kvinner trenger stimuli på klitoris for å kunne oppnå orgasme under samleie, mens over 90 % trenger det når de onanerer alene, så det er ofte naturlig å starte med en klitorisvibrator.

  • vibrator eller dildo?

En dildo er et sexleketøy helt uten motor og brukes som regel innvendig. En vibrator er alle sexleketøy med motor, enten det er til innvendig bruk eller til klitorisstimuli. Dildoen må beveges manuelt, mens en vibrator kan man velge om man ønsker å bevege eller ei. Vibrasjonene kan man også velge å slå på, eller beholde avslått.

  • vaginalt eller analt?

Ikke alle leketøy egner seg til å brukes analt fordi de ikke har en ekstra stopp nederst for å forhindre at leketøyet forsvinner i vakuumet som kan oppstå analt. Anale leketøy har også en annen form for mer komfortabel innføring.

  • stor eller liten?

Det sies at størrelsen ikke har noe å si, men alle er forskjellig skapt og man får dermed ulik nytelse av ulike størrelser. Det er bedre å starte med en som er litt mindre enn å starte med en som er for stor. Finn frem et målebånd og se omkrets og lengde på høyre side av leketøyet for å kunne få en indikasjon på størrelsen.

  • myk eller hard?

Vi har materialer fra de mykeste hudlignende variantene til hardplast, metall og glass. De myke variantene blir glatte med glidemiddel og føles ikke kalde mot huden som de harde vibratorene og dildoene kan gjøre. Helt harde vibratorer vibrerer ofte litt kraftigere fordi materialet ikke demper noe av svingningene den gir, men kan også bråke noe mer fordi ingenting demper for lyden. Helt glatte overflater som hardplast, metall og glass gir ingen friksjon og mange har funnet ekstra stor glede med kraftigere og mer intense orgasmer pga. dette.

  • naturtro eller fargerikt design?

Noen tenner på at det ser ut som en stående manndom klar til å gi orgasmene du higer etter, mens andre vil at det skal se nøytralt ut og gjerne med flott design. Mange designleketøy er i dag designet for å treffe de rette punktene enda bedre en tidligere variantene. For eksempel har produsenten Je Joue undersøkt 10.000 kvinners underliv og designet den perfekte g-punktsvibratoren.

  • skal du finne g-punktet?

En del vibratorer og dildoer er designet med en bøyd tupp for at de skal kunne brukes til å stimulere g-punktet. En med vibrasjon kan være greit å starte med om man ikke har opplevd g-punktorgasme under samleie eller ved å stimulere med bare fingrene. Vi har både g-punktvibratorer og g-punktdildoer.

Vår egen serie "Mer Lyst" inneholder flere ulike varianter som er basert på våre kunders favoritter.

Hva slags vibrasjoner er du på jakt etter?
Leketøyene med motor kommer i forskjellige størrelser og har også forskjellige motorer, det gjør at de vibrerer svært forskjellig. Selv om to vibratorer ser neste identiske ut kan den ene bruke større batterier og dermed gi dypere og kraftigere vibrasjoner enn den andre. 

Tommelfingerregelen er at jo mindre batterier vibratoren bruker jo mer kilende type vibrasjoner gir den. Dvs. at den nesten er som en sint liten bie om man kan beskrive det sånn. Hurtige vibrasjoner kan i mange tilfeller bli for mye for enkelte og rett og slett ikke gi noe særlig stimuli i det hele tatt. Noen trenger dypere og mer kraftig vibrasjon i vibratoren, og da bør man gå for noe som bruker 2 AA batterier eller flere, evt. større batterier som for eksempel C batterier. Ofte kan oppladbare varianter være mer stillegående.

Gode tips for deg som aldri har prøvd et sexleketøy
Start med noe lite og enkelt som vibrerer og har justeringsmuligheter på hastigheten. Et vibrerende egg til klitoristimuli, eller en liten minivibrator man kan både bruke mot klitoris og litt i skjedeåpningen er en god start. Husk at man må bli kjent med sitt nye sexleketøy så selv om man ikke får en orgasme første gangen så bør man prøve det noen ganger til. Øvelse gjør mester.

Prøv alene de første gangene så slipper man forventningene både fra deg selv og partneren din, så kan man heller introdusere sexleketøyet når man føler seg mer komfortabel med det.

Har du prøvd flere men ikke funnet noe som passer deg?
Kanskje du har prøvd flere produkter som utad ser veldig forskjellige ut, men som har noe av den samme motoren innvendig. Type vibrasjon er viktig, for det er ofte enten eller. Enten så liker man den kilende og hissige varianten, eller så liker man dype og kraftigere. Da er det viktig at man får god veiledning til hvilket produkt man skal velge. Spør våre hyggelige jenter i en av våre 10 butikker, eller send en e-post til butikksjef på nett, så vil vi hjelpe deg med å finne en annen variant som vil fungere bedre for deg.

Ingenting kommer helt av seg selv…