Hva kjennetegner en orgasme?

Orgasme er forskjellig fra person til person, fra dag til dag, og fra gang til gang. En dag kan en orgasme kjennes som en varm og god følelse som sprer seg fra hårrøttene til tærne, en annen dag kjenner man bare det deilige i underlivet.

Det som ofte kjennetegner en orgasme er:

- Pusten blir tyngre/ eller man holder pusten noen sekunder
- Hjerterytmen øker, man svetter gjerne litt
- Brystvortene blir hardere og brystene hennes blir faktisk litt større under orgasmen
- Huden på halsen og brystet kan bli rødlig
- Rytmiske sammentrekninger i underlivet

Lyden av orgasme

Ikke alle lager lyd når de får orgasme. Selve lyden har ingen betydning på orgasmen. Dette er sterkt overdrevet i filmer og mange tror at man må skrike under orgasmen, men det er altså ikke sant. Man kan helt fint ha de deiligste orgasmene uten å lage en lyd, eller ved å stønne svakt.

Lyder i senga

I et parforhold er kommunikasjonen viktig, og da kan det være positivt å lage lyder mens man holder på for å gi han/henne en pekepinn på om det man gjør med partneren er deilig. Om man ikke hyler når man får orgasmen kan man for eksempel lage et kodeord sammen som man sier før man kommer, eller si det rett ut: "nå kommer jeg". Det enkle er ofte det beste.

Orgasmekrem

Mange ønsker hjelp til å få orgasme, eller bare en kraftigere orgasme og det kan man få ved hjelp av ulike orgasmekremer. De inneholder virkestoffer som øker blodsirkulasjonen og gir ofte en prikkende/pirrende følelse på området man smører det. Dette gir effekten av å være kåtere og føles mer "klar". Du finner alle våre orgasmekremer her! 

Skrevet av Kondomeriet AS