Historien om rabbitvibratoren

Her får du en innføring i den utrolige historien til den berømte rabbitvibratoren, med alt du har ønsket å få vite om det beste sexleketøyet som noen gang har blitt oppfunnet. 

Rabbitvibratoren er så populær at den til og med kan hylles en gang i året: 22. september er visstnok "International Rabbit Day". Dette sexleketøyet revolusjonerte og forandret onani for kvinnen, og sexleketøy-industrien, for alltid. Her får du et innblikk i historien til denne ikoniske vibratoren. 

1983: Advent for dyre-vibratorer 

Sexleketøy-selskapet Vibratex.com var de første som brakte rabbitvibratoren med både innvendig og utvendige komponenter til USA, ifølge selskapets eier, Shay Martin. Vibratorene ble laget i Japan, hvor fabrikkene egentlig ikke hadde lov til å lage sexleketøy. Derfor ble vibratorene utformet som dyr og kom i sterke farger for å lure seg unna reglene. Andre selskaper laget sine produkter i Kina, som ikke hadde de samme restriksjonene. Vibratorene produsert i Japan ble derfor gladere, snillere alternativer til de standard penisformede sexleketøyene, som appellerte mer til kvinner. I 1983 kom "The Beaver", "The Kangaroo" og "The Turtle", alle med en innvendig, penisliknende komponent sammen med ulike typer av kilere for utvendig stimulering av klitoris. 

1984: Rabbitvibratoren blir født 

Designerne hos Vibratex hadde jobbet med en ny vibrator med revolusjonerende roterende perler i skaftet for ekstra stimulering, og bestemte seg for en kanin som dyret å forme vibratoren etter, ettersom kaninen betyr lykke i Japan. Formen var også til ære for Martin, som ble født i kaninens år i den kinesiske kalender. Salgstallene var sterke da dyrevibratoren debuterte, men Rabbit Pearl, den aller første rabbitvibratoren, tok ikke helt av i begynnelsen. Produsenten California Exotic Novelties lagde så den kjente "Original Jack Rabbit". 

1993: Tid for innovasjon

Sexbutikken Babeland åpnet dørene til sin butikk i Seattle dette året, og begynte å selge Rabbit Pearl fra starten. I 1997 åpnet butikken i New York, og startet salget av den neste modellen av vibratoren; The Rabbit Habit. Denne hadde motorrommet og kontrollpanelet i basen på vibratoren, i stedet for i en separat del. Dette var et ganske stort framskritt med tanke på at man nå slapp fjernkontroll ved siden av. 

1998: Rabbit møter Charlotte

Med et ønske om å involvere en type vibrator i en kommende episode av "Sex og singelliv", besøkte representater fra HBO "The Pleasure Chest" i New York for å finne ut av hvilken vibrator som var butikkens bestselger. De ble fortalt at Rabbit Pearl var den helt klare favoritten, og snart var teamet fra HBO i kontakt med Vibratex. HBO sendte Vibratex manuskript og plot for epioden, for å sikre at sexleketøyet ble avbildet skikkelig. I "The Turtle and the Hare", som kom på lufta 2. august samme år, låner Miranda bort sin Rabbit til Charlotte. Resultatet er en Charlotte som blir svært lite villig til å forlate hjemmet... Med det ble Rabbit Pearl-vibratoren like ettertraktet som Carries Manolo-sko. 

Den originale rabbiten fra “Sex and the city”: Rabbit Pearl

 

1999: Sexleketøy sprer seg som virus 

Kopier av rabbitvibratoren poppet opp overalt like etter episoden av den populære TV-serien, og alle produsenter av erotiske artikler ønsket å smi mens jernet var varmt. Rabbitens sinnssyke suksess kan også få æren av netthandelens oppstart, som totalt endret sexleketøyindustrien ved å gjøre det mer diskret å handle vibratorer. Salget økte for sexy produkter generelt, men britiske Ann Summers kunne raportere om én million solgte rabbitvibratorer bare i løpet av 12 måneder, da butikken startet sin dot com. 

2005: Elsket av kjendiser

Eva Longoria i "Frustrerte fruer" sørget for å ta Rabbitens popularitet enda høyere ved å nevne sin kjærlighet for sexleketøyet i et intervju med et kvinnemagasin. "Jeg gir rabbitvibratorer til alle venninnene mine", skal hun ha sagt under intervjuet. "De hyler når de pakker den ut. Den beste gaven jeg kan gi dem er en orgasme". Disse uttalelsene alene boostet salget hos Babeland med 30 prosent. 

2006: "The Big O"

I juni 2006 fikk rabbitvibratoren nok et kvalitetsstempel, denne gangen fra selveste Oprah. Vibratoren ble avbildet i "O - The Oprah Magazine", som "the Rolls Royce" av sexleketøy. 

I 2006 kom også en 124-siders guide, sammen med gratis glidemiddel, designet for å inspirere kvinner til hvordan de kunne få mest mulig ut av sin rabbitvibrator. Guiden hadde tips for å finne den fantastiske orgasmen ved å bruke vibrasjonen til å leke med brystvortene, samt introdusere sexleketøyet for partneren. 

2008: Rabbiten får en makeover

Det stilfulle selskapet JimmyJane kom opp med en type rabbit til sitt sortiment, hvor de lånte det orginale Vibratex-designet og laget sexleketøyet i hvitt hele veien. Den skinnende nye rabbiten ble en del av selskapets "Usual Suspects"-serie, som bestod av det beste av det beste fra andre produsenter - bare med det elegante designet til JimmyJane. 

2009: Ta med rabbiten på farten 

Oppvakte jetset-typer kunne endelig ta solosexen med seg på farten med den nye "Rabbit Dancer", en miniversjon av den originale rabbiten. Denne vibratoren kom med en avtakbar rabbit for kompakt oppbevaring. 

2010: Rabbit blir sosial 

Fans av sexleketøyet kunne nå følge @RabbitVibe på Twitter for å holde seg oppdatert på hva som skjedde i verdenen til deres favoritt. 

Sosiale medier er tingen, også for sexleketøy.

2011: Rabbitvibratoren vises på norsk TV!

Sommeren 2011 kunne nordmenn se den populære rabbitvibratoren Dinky Digger på TV-skjermen fra Lindesnes i sør til Honningsvåk i nord, da vi i Kondomeriet kjørte vår sommerkampanje. Ola og Kari elsket den og vi ble så raskt utsolgt at vi måtte spesialbestille ny produksjon i Tyskland.

2013: Rabbiten som kjenner den i dag

Siden 1984 har antallet ulike typer av rabbitvibratoren mangedoblet seg - som det ofte gjør med kaniner, med nye variasjoner med ulike former som delfiner og sommerfugl. Beskjedne beregninger viser at over fem millioner dobbelvibratorer (ofte kalt "twice as nice"-leketøy) selges hvert eneste år. 

Fortsatt er det originale Rabbitdesignet bestselgeren hos Vibratex, og selskapet fortsetter å komme med nye elementer for å forbedre originalen. To eksempler er en trådløs batteribeholder og flere vibrasjonsprogrammer.

2014: Rabbiten er 30 år

I 2014 hadde "The Rabbit" 30-års jubileum.

2016: Den blir app-styrt

I 2016 var den store trenden at diverse sexleketøy skulle kunne styres via en app på din smarttelefon. Dette gjaldt såklart ulike rabbitvibratorer også. For eksempel We-Vibe Nova. Nå har det kommet en ny og forbedret utgave av den populære rabbitvibratoren; We-Vibe Nova 2, som du finner her.

 Kilde: www.cosmopolitan.com og Kondomeriet