Har dere havnet i tidsklemma?

Det er lett å havne i tidsklemma og la romantikken forbli en andreprioritet når jobb, skole, barn og alt annet herjer for fullt. Her er tipsene til hvordan dere holder gnisten oppe!

Først og frem må du gi deg selv lov til litt alenetid som kun er forbeholdt deg. Les en bok, ta en joggetur, sett deg på en kafé eller bare tilbring tid alene i dusj eller badekar. Plei kropp og sjel på den måten som passer best for deg.

Hjelp deg selv, før du hjelper andre

Man kan ikke være 100 % tilgjengelig for partneren, og kanskje spesielt ikke seksuelt, om man ikke har tid til å tenke på hvordan en selv har det engang. Lær deg å stenge ute alle lyder og påminnelser om stress. Gjør deg utilgjengelig om mulig, og skru av telefon, TV og internett. Tenn et duftlys, og sett på musikk som får deg til å slappe av. Lag deg en kopp velduftende te, ta deg en iskald øl eller nyt annen mat du vet du elsker. Det viktigste er å minne sansene på nytelse.

Selv om du ikke skulle føle for å måtte trekke deg tilbake til et spesielt sted for å komme i stemning for sex, kan det hende at partneren din trenger det. Noen timer med pleie av kropp og sjel hver for dere kan gjøre underverker når dere treffes senere. Alt nevnt ovenfor kan også gjøres sammen med partneren, slik at det blir avslapning og forspill samtidig.

Hodet og kroppen henger sammen

Gi kroppen en profesjonell massasje om du har mulighet, eller la partneren gi deg en erotisk massasje. Det viktigste er at du skal slappe av. Du kan også fylle et badekar med velduftende skum eller beroligende oljer. Et varmt bad eller dusj løser opp spenninger, og i tillegg vil kroppen være helt ren for eventuelle seksuelle aktiviteter som måtte følge. Færre bekymringer betyr bedre sex! Etterpå kan du bruke tid på å smøre inn kroppen med en god krem, ta på litt parfyme eller en god deodorant.

Se utvalget av massasjeoljer her!

Sett sex på timeplanen

For par som har fullstappedde kalendere og løper ut døra med to forskjellige sokker på om morgenen kan det å skulle få lyst på sex helt plutselig senere på dagen være et fjernt minne. Om det er slik at pliktene kaller og barna løper rundt så vil det ikke være rom for intimitet. La oss være ærlig, vi vet alle at stress motvirker seksuell lyst. Derfor må dere avtale når dere skal være sammen, alene. 

Sett en dato, et klokkeslett og sted. Om ikke dere klarer å gjøre dette, betyr jo det at dere nedprioriterer sex og dermed forholdet. Slik blir det ikke noe gullbryllup av, vet du. Om dette betyr at dere må reise bort en helg, så gjør det det. Om dere må betale en barnevakt, så gjør det. Barna trenger foreldre i samspill og med overskudd. 

Om du har fulgt rådene om egenpleie lenger opp her, så burde dere være freshe og klare for å legge konsentrasjonen deres på hverandre. Ikke vær redd for å gå utenfor komforsonen! Faktisk kan det å ha sex oftere gjør at man får lyst oftere også. Kroppen trenger å bli minnet på at sex er deilig og fyller deg opp med lykkehormoner. Lag dere gode minner sammen, som setter sexen på dagsordenen!