Glidemiddel - hva bør du velge?

Før var glidemiddel bare å få tak i på apotekene og mange så på det som et medisinsk produkt. Heldigvis har vi kommet mye lengre med årene, og i dag er glidemiddel et naturlig tilbehør.

Derfor bør du bruke glidemiddel

Det å ha behov for et glidemiddel er akseptert i de aller fleste forhold i dag, av menn og kvinner i alle aldersgrupper. De som ønsker at god sex skal bli enda bedre, har alltid en flaske på lur i nattbordskuffen eller med seg i reisevesken.

Mye spiller inn på behovet for den ekstra fuktigheten glidemiddel kan tilføre. Det kan være at man er gravid eller ammer, har drukket litt lite i løpet av dagen, stress, medisinbruk ved forskjellige sykdommer, operasjoner eller menssyklus.

Olje vs. glidemiddel

Noen benytter seg dessverre av babyolje eller annen olje som et glidemiddel. Derfor opplever også mange irritasjon og ubehag nedentil i etterkant, enten som soppinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Dette har sammenheng med at olje ofte inneholder parfyme, som virker negativt for pH-verdien i underlivet og som generelt er irriterende for slimhinnene. Olje er dessuten sterkere enn mange tror, visste du for eksempel at du kan bruke vanlig mandelolje til å fjerne enkelte typer neglelakk?

Vi anbefaler heller bruk av glidemiddel for all intimbruk, og det kan fint brukes til massasje på kropp. Spesielt glidemiddel laget av silikon er gode til dette formålet. Glidemiddel er tilpasset intimsonens pH-verdi, og er snill mot huden.

Allergi

Er du allergisk mot pollen og tar medisiner for det? Da er det stor sjanse for at medisinene du tar tørker ut slimhinnene, også de som finnes i underlivet. Ikke vær redd for å foreslå å prøve et nytt merke på medisinen til fastlegen din dersom dette er et stort problem. Å finne riktig medisin kan være alfa og omega for et fantastisk sexliv, på tross av sykdom.

Vannbasert glidemiddel

Et vannbasert glidemiddel kan variere i farge, konsistens, smak og lukt. De aller fleste glidemidler er vannbasert, og er trygge å bruke sammen med kondomer og sexleketøy.

Noen vannbaserte glidemidler kan dessverre virke litt klissete, da de inneholder mye glycerin eller er tilsatt smak og lukt. Er du veldig sensitiv vil vi anbefale deg å velge et vannbasert glidemiddel som ikke inneholder smak, farge, lukt, eller glycerin.

Silikonbasert glidemiddel

Et silikonbasert glidemiddel fungerer på samme måte som et vannbasert glidemiddel. Vær dog obs på at enkelte leverandører av sexleketøy ikke anbefaler silikonglidemiddel på deres produkter. Før sa man at man ikke kunne bruke silikonglidemiddel på sexleketøy, men en del sexleketøy går helt fint sammen med silikonglidemiddel. Sexleketøy i glass, metall og aluminium kan fint benyttes med silikonglidemiddel. Kondomer er allerede rullet inn med silikonglidemiddel, så lateks tåler dette helt fint.

Silikon er glattere i konsistensen og er et renere glidemiddel, noe som gjør at veldig mange som er allergiske, tåler silikonbaserte glidemidler. Uten tilsatt fortykningsmiddel får man heller ikke den geléaktige følelsen et vannbasert glidemiddel gir. Silikonglidemiddel trekker seg heller ikke inn i kroppen, det gir en deilig glid til man er ferdig.

Kan brukes i vann!
Silikonbasert glidemiddel reagerer ikke når det blir påført rent vann, så man kan fint bruke det under vann! I dusjen eller badekaret; eller kanskje til et pirrende nakenbad.

Når du ønsker å fjerne silikonglidemiddelet er det bare å bruke mild intimsåpe og vann, så blir det borte. Men man trenger ikke vaske skjeden, da dette skaper irritasjon. Skjeden er selvrensende, og gjør derfor denne jobben selv.

Varmende glidemiddel

En populær variant av glidemiddel hos oss er varmende glidemiddel. Varmende glidemiddel er tilsatt mer glycerin enn vanlige vannbaserte. Effekten av dette er at den varmer når den kommer på huden. Ekstra deilig og pirrende! Forfør partneren din med en sexy intimmassasje, han/hun har sikkert fortjent en pirrende behandling. 

Rent og naturlig

Mange er opptatt av hva de får i og på seg, og ønsker produkter med så få tilsetningsstoffer som mulig. Dette har også flere glidemiddel-produsenter hatt i tankene når de har kommet med nye typer glidemiddel. Parabener er et av stoffene som blir fjernet. Et eksempel på et slikt glidemiddel er Luksus Naturlig glidemiddel. Pjur Woman Nude er et annet eksempel, som verken inneholder, parfyme, parabener eler glyserin. 

Økologiske glidemidler har også kommet til med årene. Et økologisk glidemiddel er et produkt som ikke inneholder kjemiske stoffer, eller produkter som er behandlet med kjemiske stoffer.

Analglidemiddel

Ved analsex er det ekstra viktig å tilføre fuktighet, for her produserer man ikke eget sekret. Det vil også være mye deiligere og mindre smertefullt når man tilfører et ordentlig glidemiddel. Et analt glidemiddel kan være både vannbasert eller silikonbasert, og er laget slik at det holder ekstra lenge.

Se vårt utvalg av glidemidler!