Fem gode grunner til å ha sex

Har du lyst har du lov, men det finnes også mange andre gode grunner for å ha sex. Her har vi samlet fem gode grunner for å finne tilbake til sexlysten. 

Artikkel-godegrunnertilåhasex2.png

Artikkel-derforbørduhasex.png

1) Sex forebygger hjertesykdom

Ved å ha hyppig sex øker du blodgjennomstrømningen i kroppen. Derfor ser vi blant annet at seksuelt aktive har færre hjerteinfarkt enn de som ikke har sex. Dessuten øker produksjonene av celler som er viktige for immunforsvaret. Vi kan vel alle være enige om at vi vil ta vare på helsa vår?...

2) Jevnlig sex forebygger stress

Spenningsutladningen etter sex forhindrer stresshormonet kortisol fra å slå rot. Mindre stress gir som kjent bedre helse. I tillegg har studier vist at et godt og aktivt sexliv kan forebygge depresjon.

3) Et godt sexliv forebygger søvnproblemer

Menn blir trøtte av å ha sex, på grunn av et hormon kroppen frigjør. Kvinnen blir først søvnig etter en halv time, men begge sover faktisk bedre etterpå.

Artikkel-godegrunnertilåhasex3.png

4) Et aktivt sexliv forebygger dårlig stemning i forholdet

Visste du at hormonet oksytosin både kalles for samhørighetshormonet og kjærlighetshormonet? Oksytoksin frigjøres under sex, og bidrar til at du og partneren din kommer nærmere hverandre på alle måter. Dessuten gjør det godt å føle seg elsket og ønsket.

5) Et godt sexliv hjelper på din fysiske form

Sex kan være en utmerket måte å trene på. Visste du at sex med moderat fysisk aktivitet, gjør at du forbrenner like mange kalorier som når du jogger? Så nesten gang du føler for å være litt i aktivitet, ta deg en runde på soverommet!

Har du lyst til å gjøre sexlivet enda mer spennende? Vi vet hvordan...

Artikkel-godegrunnertilsex-knapp.png

Kilde: NRK.no/puls