Er offentlig sex lov?

Med varmere temperatur og lange, lyse kvelder er det mange som opplever å bli ekstra lystne. Kanskje er det spesielt fristende med en aldri så liten hyrdestund utendørs. Men er det egentlig lov?

Avhengig av hvor du befinner deg i verden, er det ganske sannsynlig at du bryter en lov ved å ha sex ute og offentlig. Om du er av den vågale typen, og tar sjansen: Velg sted med omhu! Det kan være greit å velge et annet sted enn bak treet like ved den mest populære turstien i området.

Hva teller som offentlig?

Noen steder i verden vil «offentlig» regnes som alle områder hvor man kan ferdes fritt, for eksempel parker og offentlige toaletter. En privat bil parkert ved allfarvei vil også regnes som offentlig. Om dere blir lystne under bilturen; parker heller et stykke unna allfarvei, og forsøk å gjøre dere så lite synlige som mulig – selv om det kanskje er nettopp synligheten som gjør det så spennende.

Hva skjer om vi blir tatt på fersken?

Det kan fort bli en dyr affære om man blir oppdaget midt i hyrdestunden utenfor hjemmets privatsfære i hele Norge. I Bergen må du ut med 10.000 kroner om du blir fersket i å ha sex på offentlig sted, og i Oslo er prisen 6.000 kroner. Kostbar nytelse, med andre ord. Men det finnes verre: I Dubai ble for eksempel et britisk par dømt til tre års fengsel for å ha sex på stranden.

NRK.no gjorde i 2010 en sjekk på hvor mye de ulike distriktene i Norge bøtelegger for sex på offentlig sted. Slik ser bøtene ut for noen av byene i landet:

• Bergen: 10.000 kroner
• Oslo: Fra 6.000 kroner
• Trondheim: Fra 6.000 kroner
• Tromsø: Fra 5.000 kroner og oppover
• Kristiansand: Mellom 5.000 og 10.000 kroner

Dette sier loven

Det er Straffelovens paragraf 201 som tar for seg dette. Paragrafen sier at:
«Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd
 a) på offentlig sted,
 b) i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det, eller
 c) i nærvær av eller overfor barn under 16 år,
 straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år».

Hvordan ha «offentlig sex» uten å bryte loven

Så hvordan kan man nyte offentlig sex uten å risikere straff? Gå til anskaffelse av et fjernstyrt leketøy! Disse gjør det mulig å stimulere og bli stimulert uten å bli oppdaget. Fjernstyrte leketøy finnes i egge-form, påspennbare varianter og innvendige stimulatorer. Gi partneren kontrollen, og la ham eller henne overraske deg når dere er ute. Resultatet er nytelse og spenning uten å kle av seg eller ha fysisk kontakt som kan støte andre, og man slipper å gjemme seg bort. Prøv det på flyet, restauranten, utestedet, togturen eller i bilen…

Kilder: nrk.no, lelo.com

Skrevet av Birgitte Brøtmet