Dildo – slik velger du riktig

Lurer du på hvilken dildo du skal kjøpe? Vi hjelper deg å velge riktig.

Dildo er et sexleketøy uten motor som vanligvis brukes til vaginal eller anal penetrasjon. En dildo kommer i mange ulike størrelser, materialer og egenskaper, og det kan dermed være vanskelig å velge riktig.

En vanlig misforståelse er at alle dildoer ligner en penis. Dette er feil! Her finnes det noe for alle, også for de som ikke fantaserer om utseende til penis, eller for de som ønsker seg en mer diskré variant. Vi har blant annet g-punktsdildoer, dobbeltdildoer, dildoer med sugekopp og dildoer som kan festes i et belte (harness).

Våre dildoer  kommer i ulike typer materiale, eksempelvis i glass, stål, silikon og realistisk materiale. Her er en kort gjennomgang av våre mest populære varianter: 

Naturtro dildoer

Elsker du synet av en erigert penis, og ønsker å ta fantasiene dine et hakk videre? Da kan en naturtro dildo med sugekopp være noe for deg. Disse kan festes på alle glatte flater og har ofte realistiske detaljer, slik som blodårer og penishode. De er vanligvis laget i silikon og er semi-myke. Her kan du også velge hudfarge, alt etter hva du fantaserer om.

En vanlig feil er å kjøpe for stor dildo. Større er ikke nødvendigvis bedre, da en trenger mer oppvarming og lettere kan bli sår. Her finner du et utvalg av naturtro dildoer. Finn fram et målebånd hvis du skal bestille på nett, og gjør deg kjent med størrelsen. 

Tips: Prøv et varmende glidemiddel for en mer realistisk opplevelse.

G-punktsdildo

En g-punktdildo passer godt til deg som har lyst til å prøve noe annet enn et vibrerende leketøy, og som kjenner til dine orgasmetriggere og "sweet spots". En g-punktsdildo har en bøy som er ment for å treffe det berømte orgasmepunktet i kvinnens skjede, og er gjerne laget i litt hardere materiale. En populær dildo i denne kategorien er ståldildoen fra fifty shades-kolleksjonen.

Tips: Ligg på magen i senga og før dildoen inn med bøyen mot magen. Tyngdekraften vil gjøre at du får et naturlig bra trykk mot g-punktet, som stimulerer på en fantastisk deilig måte, uten det du behøver å bruke krefter.

Temperaturlek

Glass er et ikke-porøst og allergivennlig materiale som kan benyttes med alle typer glidemidler, og det tar fort til seg kroppens temperatur. Det er enkelt å rengjøre og ser utrolig lekkert ut. Om du ønsker et kaldere eller varmere leketøy, kan du kjøle det ned eller varme det opp i vann før bruk. Dette kan være deilig og gi deg en pirrende tilleggsdimensjon. Du finner glassdildoer her.

Brukes analt

Alle dildoer kan i utgangspunktet brukes analt, så fremt de har en stopper i bunn. Det kan eksempelvis være en sugekopp, eller “baller”. Det kan nemlig oppstå vakuum i rektum, som trekker produktet inn. Derfor er en bred base alfa og omega.

Tips: Husk eget glidemiddel ment for analsex.

Dobbeldildo

Fantaserer du om å bli tatt av to stolte lem på samme tid? En i vagina og en i analen?  Eller vil du dele dildo med din kjære? Med en dobbeldildo er det bare fantasien som setter grenser. Det som kjennetegner en dobbeldildo er at de ofte er myke og fleksible. Denne kan du bruke alene eller med en partner.

Strap-on dildo

De fleste dildoer med sugekopp kan festes i et belte, også kalt en harness. (Hvis beltet tillater utskiftning.) Strap-on dildo passer for de som ønsker å bruke dildo på en partner med støt-bevegelser.