Dildo – slik velger du riktig

Ønsker du å investere i en dildo, men vet ikke hvilken du skal kjøpe? Ta det med ro, vi hjelper deg med å velge riktig!

En dildo er et sexleketøy helt uten motor som vanligvis brukes til vaginal eller anal penetrasjon. Produktekspert Katarina forteller at dildo er et av de mest vanligste sexleketøyene å eie, og er et leketøy de aller fleste kjenner til. 

-En dildo kommer også i mange ulike størrelser og materiale, med ulike egenskaper for ulike behov. Dermed forstår vi at det ofte er vanskelig å velge riktig, sier Katarina. 

Katarina-produktekspert-hos-Kondomeriet2.jpg

En vanlig misforståelse er at alle dildoer ligner en penis. Dette er feil. Hos Kondomeriet finnes det noe for alle, også for de som ikke fantaserer om utseende til penis, eller for de som ønsker seg en mer diskré variant. Du finner blant annet g-punktsdildoer, dobbeltdildoer, dildoer med sugekopp og dildoer som kan festes i et belte (strap-on). 

Nedenfor finner du derfor en kort gjennomgang av våre mest populære varianter!

Artikkel-dildo-guide-bilde1.png

Naturtro dildoer

Liker du synet av en erigert penis, og ønsker å ta fantasiene dine et hakk videre? Da kan en naturtro dildo med sugekopp være noe for deg, tipser eksperten.

-Disse kan festes på alle glatte flater og har ofte realistiske detaljer, slik som blodårer og penishode. De er vanligvis laget i silikon og er semi-myke. Her kan du også velge hudfarge, alt etter hva du fantaserer om.

realistisk dildo.png

Produkteksperten forteller også at en vanlig feil er å kjøpe for stor dildo.

-Større er ikke nødvendigvis bedre, da en trenger mer oppvarming og lettere kan bli sår, sier hun. Finn fram et målebånd hvis du skal bestille på nett, og gjør deg kjent med størrelsen!

Tips: Prøv et varmende glidemiddel for en mer realistisk opplevelse.

G-punktdildo

Det neste eksperten tipser om er en g-punktdildo. En g-punktdildo har en liten bøy som er ment å treffe det berømte orgasmepunktet i kvinnens skjede. Slike dildoer kommer gjerne i litt hardere materiale, som eksemplelvis glass slik at den treffer perfekt mot punktet. 

-En g-punktdildo passer derfor godt til deg som har lyst til å prøve noe annet enn et vibrerende leketøy, og som kjenner til dine orgasmetriggere og "sweet spots", forteller hun.

glass-gpunkt-dildo.png

Tips: Ligg på magen i senga og før dildoen inn med bøyen mot magen. Tyngdekraften vil gjøre at du får et naturlig bra trykk mot g-punktet, som stimulerer på en fantastisk deilig måte, uten det du behøver å bruke krefter.

Temperaturlek

Apropos glass... Det er mange som tyr til dildoer av glass da dette er et ikke-porøst og allergivennlig materiale som kan benyttes med alle typer glidemidler, og det tar fort til seg kroppens temperatur, forteller produkteksperten.

-Det er enkelt å rengjøre og ser utrolig lekkert ut. Om du ønsker et kaldere eller varmere leketøy, kan du kjøle det ned eller varme det opp i vann før bruk!

Dette kan være deilig og gi deg en pirrende tilleggsdimensjon, sier produkteksperten. 

glass-temp-dildo.png

Artikkel-dildo-guide-bilde2.png

Brukes analt

Alle diloder kan i utgangspunktet brukes analt, det er bare én ting som er viktig her, spesifiserer eksperten: 

-Dildoen må ha stopper!

En stopper kan for eksempel være en sugekopp, eller at den kommer med "baller" nederst på skaftet. Ved analsex kan det nemlig oppstå vakuum i rekturm, som trekker produktet inn. Derfor er en bred base alfa og omega, sier produkteksperten. 

dildo-analsex.png

Tips: Husk eget glidemiddel ment for analsex.

Dobbeldildo

Fantaserer du om å bruke to dildoer på én og samme tid? Én i skjeden og én i anus? Eller vil du kanskje dele en dildo med din kjære? Med en dobbeldildo kan du oppfylle fantasiene dine, tipser produkteksperten om. Dobbeldildoer kommer nemlig med to ender som begge kan brukes til å penetrere med. 

-Det som kjennetegner en dobbeldildo er at den ofte er mykere og mer fleksibel, slik at du kan bøye den slik du vil. 

En dobbeldildo er derfor perfekt å bruke sammen med en leken partner, sier eksperten. 

dobbeldildo.png

Strap-on dildo

Om du er glad i å ha en håndsfri opplevelse, kan en dildo festet til en strap-on være den riktige for deg. De fleste dildoer med sugekopp kan festes i et belte, også kalt en harness (hvis beltet tillater utskiftning). Men det finnes også egne strap-on dildoer med belter. Her kan du også finne både naturtro, men også mer diskré varianter med belte. 

-Strap-on dildo passer for eksempel for de som ønsker å bruke dildo på en partner med deilige støt-bevegelser, forteller produkteksperten. 

dildomedstrapon.png

Sjekk-ut-alle-dildoer-her.png