Dildo og vibrator er ikke det samme

Vet du hva som er forskjellen på en dildo og en vibrator?

– Jeg opplever at mange som spør etter dildo egentlig vil ha en vibrator, sier Sandra Boine, som til daglig jobber på Kondomeriet ved Karl Johans gate i Oslo. 

Når det er snakk om dildo og vibrator går det ofte i ball, både blant kunder og journalister. Dildoen er verdens eldste og mest berømte sexleketøy. Men i de siste tiårene har det kommet mye nytt og spennende på markedet, og her er det mange som faller av lasset...

– Hovedsakelig tror jeg at folk ikke vet forskjellen fordi de har for lite kjennskap til hva som egentlig er hva. Jeg tror at folk forbinder dildo med "alt" som har med sexleketøy å gjøre.

En dildo er hverken et synonym for sexleketøy, eller kun for kvinner. Så hva er definisjonen? 

Dildo har ingen motor

En dildo er et sexleketøy uten motor. Den ser ut som en stav eller en penis og er beregnet for innvendig bruk. Dildoen har ingen vibrasjoner og må styres manuelt, eller festes med sugekopp. 


Ofte finnes det testikler på dildoen for at man skal kunne få et bedre grep. Testiklene fungerer også som en “stopper” om brukeren ønsker å nyte dildoen analt. Men her anbefaler vi først og fremst å bruke en buttplug

En dildo finnes i realistisk og mykt materiale, men også glass og stål. En glassdildo kan gi mer tyngde mot g-punktet og er enkel å rengjøre. Den kan også brukes i temperaturlek da den er lett å varme eller å gjøre kald.

Noen dildoer har spesielle design, mens andre ser svært naturtro ut - slik som denne varianten fra Pipedream. 

Tips: Bruk en dildo med sugekopp, slik at du frigjør hendene dine. En liten klitorisvibrator er perfekt å kombinere med en dildo. Få kvinner opplever å få en orgasme alene med en dildo, da 9 av 10 trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme.

Andre versjoner av dildoer er strap-on og såkalte dobbeltdildoer.

En vibrator vibrerer

En vibrator er betegnelsen på alle sexleketøy som vibrerer, enten det er til klitoris, en vanlig massasjestav, rabbitvibrator, penis- eller prostatavibratorMotoren kan variere fra lett kiling til kraftige vibrasjoner, og smak og behag er veldig variert. Derfor har vi et godt utvalg i de fleste kategoriene. Både naturtro varianter og mer design-aktige er vanlige. 

En rabbitvibrator blir ofte feilaktig omtalt som "dildo". En vibrator kan ha en penisform, men så lenge den vibrerer er det en vibrator. 

En g-punktvibrator blir også feilaktig beskrevet som "dildo", men dette er ikke riktig. Vibrasjoner kan nemlig være deilig på innsiden også. 

Klitorisvibratorer kommer i alle fasonger og har blitt en av de mest vanlige sexleketøyene for kvinner. En klitorisvibrator gjør det enkelt å få orgasme sammen med en partner, eller alene. Mimi er en av Kondomeriets bestselgere. 

Det finnes også vibratorer for menn, om ikke like mange som til kvinner. Her er den populære penisvibratoren Manta. Prostavibrator er den største kategorien av vibratorer for menn.