Derfor er sex bra for helsen din!

7. april markeres verdens helsedag. Dagen markerer opprettelsen av WHO, FNs Helseorganisasjon, i 1948. Håpet er at FN-dagen for helse kan skape entusiasme, solidaritet, støtte og handling, som kan bede helse og velferd for alle mennesker.

Sex har store helsefordeler

Arbeid, trening, kosthold og sex er viktig for trivselen vår gjennom hele livet. Levealderen vår øker stadig, og en svensk studie som ble publisert i British Medical Journal har sett på hvorfor. Studien hadde 1810 deltagere, som ble fulgt i 18 år, og konklusjonen at røyken må utebli om du øke levealderen, men du kan derimot ha mye deilig sex gjennom hele livet for å forlenge det. Du blir aldri for gammel til å ha glede av sex og kjærlighet. Et sunt sexliv kan ha en positiv innvirkning på alle sider av livet ditt – inkludert den fysiske helsen og selvtilliten din. Du blir aldri så gammel at du ikke skal kunne fylle behovene for intim kjærlighet, hengivenhet og følelsesmessig nærhet.

Orgasme mot stress

En orgasme vil gi deg en perfekt start på en hektisk dag. Spenningsutladningen etter sex forhinrdre stresshormonet kortisol fra å slå rot. Mindre stress gir som kjent bedre helse. Etter sex utløses det en rekke hormoner i kroppen, som alle har en positiv effekt for oss. Oxytosin gjør oss avslappet og frambringer kjærlige følelser hos oss. Endorfiner er kroppens naturlige smertestillende middel og virker positivt på stress. Immunoglobulin A er et antistoff og kan hjelpe oss å bli kvitt forkjølelse, hvis du lider av det.

Onani mot angst og depresjon

Onani har innvirkning på mange av kroppens viktigste deler. Det styrker blant annet hjertet og immunforsvaret, og virker positivt på humøret. Faktisk er det bevist at onani også hjelper mot angst og depresjon. Om du har en dårlig dag, er det altså ingen tvil om at man bør legge tankene til side og heller nyte en god orgasme. En god orgasme frigjør nemlig endorfiner, som er kroppens lykkehormon og smertedemper.

Onani og orgasme avspenner musklene, og reduserer stress. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens. Selv om onani kanskje er det siste du tenker på når du vrir deg i menstruasjonskramper, kan det hjelpe på smertene.

Overvekt kan ødelegge sexlivet

Som kjent er overvekt en av de største helseutfordringene samfunnet har i dag. Overvekt drar dessverre flere helsekomplikasjoner med seg som hjerte- og karsykdommer og diabetes 2. I tillegg opplever også mange overvektige at sexlysten er dalende, i de verste tilfellene eksisterer det ikke et sexliv i det hele tatt.

Mindre testosteron

Kraftig overvekt hos menn fører til reduserte nivåer av det mannlige kjønnshormonet testosteron og i stedet for økende nivåer av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen. Derfor kan man oppleve at overvektige menn kan utvikle bryster, får mindre maskulint kroppshår, redusert ereksjonsevne og nedsatt sexlyst. Dessuten blir ereksjonsevnen og sexlysten påvirket av andre overvektsrelaterte sykdommer som for eksempel diabetes 2. Er man overvektig og har diabetes 2 kan årene i penis skades og ereksjonsevnen vil bli svekket eller i verste fall utebli totalt.

Verre psykisk for kvinner

Som regel opplever kvinner at overvekten har en mer negativ innvirkning på seksuallivet enn det menn gjør.  Kvinner kan være mer sårbare for de sosiale og psykologiske belastningene ved å være overvektig.

Tren underlivet

Ved bevist å trene musklene i underlivet kan du selv kontrollere orgasmen. Trening av bekkenbunnmuskulaturen er meget viktig da disse musklene kan brukes som et verktøy for å oppnå orgasme under samleie. Øvelsen er enkel og ved å knipe, slippe opp og knipe igjen styrker du raskt dette området.

Det er også fullt mulig for menn å trene for å kontrollere orgasmen. Det er den samme muskelen som jenter trener når de bruker vaginakuler. Når penis blir erigert, går det an å «vippe» den opp og ned. Selv om dette er en festlig greie man kan tulle med, har øvelsen også en god effekt på sexlivet. Den styrker nemlig de musklene som kan hindre for tidlig utløsning. Sterke muskler gjør at man enklere kan «holde igjen».

Vi ønsker deg en strålende helsedag og håper du tar deg tid til en orgasme enten du er alene eller sammen med en partner.