Bedre orgasmer etter fødsel

Å være gravid kan være ganske frigjørende og resultere i ekstra god sex, men også tiden etter kan gi ekstra piff for sexlivet.

Økt sexlyst

Under svangerskapet vil kroppen hennes være en liten hormonbombe, og ofte kommer lysten på sex enda mer frem. I tillegg forandrer kroppen seg og hun får et mer avslappet forhold til den, og nyter sexen enda mer. Noe som igjen gir grobunn for ekstra deilige orgasmer.

Etter fødselen

Når det er amming og bleieskift på høyt nivå er ikke lysten det samme. Da er det viktig at man ikke stresser og maser for å få til sex like ofte som under svangerskapet. Gi kroppen hennes tid til å komme seg og hodet til å summe seg. Når hun og barnet får en mer rutinert hverdag, vil man kunne starte med å tenke mer på dere, og å pleie forholdet. Finn på noe sammen og bare vær kjærester, og ta vare på hverandre.

Sex regelmessig gir også mer lyst, og når man først har startet kan det være lysten er der likevel, selv om man for fem minutter siden tenkte mer på oppvasken som venter eller om man har nok bleier.

1 av 5 får bedre orgasmer

I følge en undersøkelse gjort av Egmont Hjemmet Mortensens Innsiktsavdeling i regi av magasinet Gravid, svarer 1 av 5 kvinner at orgasmene har blitt bedre etter fødselen. Årsaken er man usikker på, men at knipeøvelser etter fødselen samt mer komfortabel holdning til sin egen kropp har en sammenheng er ganske sikkert.

Hvordan er underlivet etter fødselen?

6 av 10 menn i undersøkelsen svarer at de ikke merker noen forandringer i underlivet til kjæresten etter fødselen. Er man usikker på hva han synes så lønner det seg å spørre. Om han skulle synes at det er annerledes så finnes det mange fine vaginakuler på markedet som gjør treningen superenkel.

Kilder: klikk.no og Egmont Hjemmet Mortensens undersøkelse i 2011.