Analsex - Alt du trenger å vite

Lurer du på hvordan du bør gå frem når du skal prøve analsex for første gang? Kanskje du bare ønsker å friske opp kunnskapen? Her er guiden til analsex.

Analsex kan virke skummelt for mange, men med rett fremgangsmåte kan det hende du får en ny favorittaktivitet på soverommet.

Det aller viktigste er at dere snakker om det, både før, underveis og gjerne etterpå for å være sikker på at begge er på samme bølgelengde. Begge parter må være klare, og det er viktig at det blir en behagelig opplevelse.

Forberedelser

Fysisk bør man tenke over hva man spiser dagen i forveien og samme dag. Litt fiber er absolutt å anbefale. Unngå derimot rosenkål og andre gassproduserende næringsmidler det siste døgnet. Gå på do først, og ta en dusj. En finger vil ofte gjøre nytten, men det går også an å bruke en liten dusj til analt bruk.

Oppvarming

Det er viktig at den som skal motta er avslappet. Ringmuskelen bruker tid på å tøyes, så start forsiktig. Den som skal motta kan enten varme opp på egen hånd, eller la partneren gjøre det. Bruk en finger eller en liten buttplug til å begynne med. Stimulér endetarmsåpningen og området rundt. Noen liker forsiktig massering med finger, først utenpå og så inn i endetarmen. Husk å kun bruke leketøy som er beregnet for analt bruk. Disse har en stopper i bunnen, som gjør at leketøyet ikke vil forsvinne inn på grunn av vakuum. Stopp med en gang det ikke føles komfortabelt. Prøv dere fram med ulike bevegelser. Når han/hun har blitt vant til dette, kan dere gå over på et litt større eller annerledes leketøy.

Glidemiddel

Det finnes ingen naturlig fuktighet «der bak», så rikelig med glidemiddel må til. Hvis man ikke bruker glidemiddel, kan det oppstå rifter i slimhinnene inne i anus. Da kan det oppstå infeksjon. Påfør gjerne ekstra underveis om det trengs. Det finnes egne glidemidler spesielt beregnet for analt bruk, disse har gjerne en litt tykkere konsistens. Om man foretrekker silikonbasert glidemiddel, kan man fint bruke det til analsex. Til anale sexleketøy bør man derimot bruke et vannbasert glidemiddel, med mindre sexleketøyet er av glass eller metall.

Kondom

Kondom kan være en grei løsning med tanke på hygiene, og om dere ønsker å ha vanlig samleie etterpå. Det er vidt forskjellig bakterieflora analt i forhold til i skjeden, og disse må ikke blandes. Kondom er også viktig for å sikre seg mot kjønnsykdommer. Om dere velger å ha analsex uten kondom, sørg for å vaske penis godt før dere eventuelt går over til vaginalt samleie. 

Stillinger

Hvilken stilling dere bør velge, kommer an på hvilket nivå dere er på. «Doggystyle» forbindes ofte med analsex, men denne kan bli for røff for nybegynnere, da penetreringen kan bli veldig dyp. En god stilling for nybegynnere er skjeen, som gir begge fullstendig kontroll over penetreringen. Misjonæren, med en pute under rompa, er en annen fin stilling. Denne gjør det også lettere å kunne stimulere andre steder samtidig.

Hva er en buttplug?

En buttplug, eller analplugg på godt norsk, er i utgangspunktet en dildo eller en vibrator laget til bruk analt. Forskjellen på en vanlig dildo/vibrator og et sexlektøy til analt bruk er at et analleketøy ofte er smalere i tuppen for å gjøre penetreringen gjennom lukkemuskelen enklere. I tillegg har de en plate, en ring e.l. nederst for at leken ikke kan forsvinne inn i anus.

Sjekk alle våre buttplugger her!

Vakuum

I anus kan det oppstå vakuum som suger inn et sexleketøy dersom det ikke har en stopp i enden. Alle anale sexleketøy som er laget til sikker bruk har en slik stopp, eller noe man kan tre en finger inn i gjennom som forhindrer at den forsvinner.

Buttplug kan brukes til å varme opp til analsex 

En buttplug er en fin måte å varme opp på før en penis skal penetrere, slik at man får slappet ordentlig av. Det skal ikke være smertefullt å bruke et sexleketøy analt, men kan bli ubehagelig om man ikke bruker god tid og et godt glidemiddel. Noen beveger buttpluggen ut og inn som en penis som penetrerer, andre lar den ligge der mens man har vaginalsex og noen kjøper også leker med vibrasjoner som gir det lille ekstra løftet når orgasmen er et faktum.

Sist, men ikke minst:

Helst unngå bedøvende midler eller mengder av alkohol i forbindelse med analsex. Meningen er at det skal føles godt, ikke at man skal lamme alle nerver. Dersom det gjør vondt, er det best å kjenne smerten slik at man kan stanse.

Kilder: Kondomeriet