Alt du vil vite om penis

Mannens kjønnsorgan kan fascinere,og innimellom også overraske, både kvinner og menn like mye. Her finner du myter og ofte stilte spørsmål og svar om penis.

Størrelsen

Det går mange myter om at størrelsen teller, og ingen har komme til enighet enda. Det vi vet med sikkerhet, er at jenter har like ulike preferanser som menn er utstyrt med forskjellige peniser. I tillegg er det viktig å huske at kvinnens skjede er forskjellige, både i bredde og dybde på lik linje med penis. Dette vil ha mye å si for hva hun foretrekker av penisstørrelser. 

Gjennomsnittlig lengde på penis

Det ble gjort en undersøkelse rundt midten av 2000-tallet hvor det ble avslørt at nordmenns gjennomsnittpenis er 15,5 cm. Det vil med andre ord si at det er like mange med 10 cm som med 20 cm, eller like mange med 5 cm som 25 cm. Det er viktig å tenke på at ikke alle har 15,5 cm i buksa, selv om det er gjennomsnittet.

Ereksjon og størrelse

Når penis blir stiv vil en del gutter oppleve at penis blir større, mens andre ikke opplever den store forskjellen. Begge deler er like naturlig, derfor kan ikke en slapp penis si noe om størrelsen. Like lange peniser i slapp tilstand kan variere med flere centimeter i erigert tilstand.

Fasong

Penis kan både være helt rett, krumme oppover, nedover eller vende til en av sidene. Ingen av delene er uvanlige, men det er et lite flertall av peniser som vender mot venstre, fra mannens ståsted, kontra høyre.

Farge

På en lyshudet person kan fargen på penis variere fra helt lyse til helt mørke pigmenter, noen peniser blir blå-lilla når blodet er pumpet ut i svamplegemet og fyller penis.  Enkelte har en sterkere farge på penishodet enn på resten av penis. Alle variantene er like normale.

Alder

Penis og testikler begynner å vokse når gutten kommer i puberteten. Undersøkelser nå i seinere tid kan avsløre at penis ikke slutter å vokse når man har kommet i slutten av puberteten, men at eldre menn har ca. 1 cm lengre gjennomsnittslengde på en slapp penis enn yngre menn. Så at penis krymper med alderen er en myte.

Trang forhud

Dette er et problem for mange menn, unge som eldre. For noen oppleves det som ubehagelig og til og med smertefullt, slik at sexlivet ikke fungerer normalt. En del får aldri plager og lever med trang forhud hele livet. Dersom man plages med det anbefaler vi å snakke med fastelege.

Kilder: Kondomeriet, Penisatlaset