Å svelge eller ikke svelge

Vegrer du deg for å svelge mannens sperm? Les disse faktaene før du bestemmer deg.

Sperm er sunt

En gjennomsnittlig utløsning av sperm består av mellom to og fem milliter væske. Mengden avhenger av alder, varighet av seksuell stimulering og hvor lenge det er siden forrige utløsning. Sædcellene utgjør kun en liten del av utløsningen; omtrent 5 %. De andre 95 prosentene er en blanding av vann, fruktose, vitaminer, proteiner, fosfat, bikarbonat, sink, magnesium, selenium og kopper. Sperm inneholder ca. 150 mg proteiner, 11 mg karbohydrater, 6 mg fett og 3 mg kolestrol. For de som er opptatt av kalorier, inneholder denne blandingen omtrent 10 kalorier.

Alt dette er sunne stoffer kroppen trenger:

  • Proteiner er kroppens byggesteiner.
  • Magnesium er nødvendig for kroppens stoffskifte, og for at muskler og hjerte skal fungere optimalt.
  • Sink gir sunn og frisk hud.
  • Kolestrol er noe kroppen trenger for bekjempe infeksjoner, sykdommer og kreft. (Kilde: Dr. Tor Ole Kjellvand i Dagbladet 2007)
  • Karbohydrater er kroppens hovedkilde for energi.

Smak

Det han spiser påvirker både lukt og smaken av spermen. Han bør for eksempel unngå sterkt krydret mat, kaffe, øl og røyking dersom han ønsker at du skal gi ham en heftig opplevelse...

Det er viktig at mannen er sunn og frisk om man ønsker å utføre oralsex og svelge spermen. Seksuelt overførbare sykdommer og HIV kan smitte ved oralsex.

Kilder: Nettdoktor.no, news-medical.net, lommelegen.no, nhi.no og dagbladet.no