7 tips til å gjøre rollespill litt mindre kleint

Trenger dere å piffe opp sexlivet? Noen ganger holder det å bruke fantasien...

Det kan være både gøy og pirrende med rollespill, men for de fleste stopper moroa før det har begynt. Mange føler seg pinlig berørt bare av TANKEN på å skulle spille en rolle...

Rollespill kan gi mer spillerom

"Å late som” kan hjelpe dere ut av en fastlåst dynamikk, det kan gi mer spillerom til å utfolde seg seksuelt og prøve nye ting. Kanskje er karakteren din litt frekkere og mer eventyrlysten enn deg? 

De fleste lever seg inn i roller og karakterer i bøker og i serier, uten å tenke over det. Hvis man anvender det samme prinsippet på soverommet – å leve seg inn i en karakter – kan man la all “dramaet” krydre sexlivet heller! 

Her er 8 enkle tips for at rollespillet skal bli mindre kleint, mer realistisk og lekende lett:

1. Diskuter ideer med partneren din

Noen ganger kan det å snakke om fremtidig rollespill nesten fungere som dirty talk, hvor man beskriver til hverandre hva man fantaserer om og hva man vil gjøre med hverandre – men det er også en praktisk side ved det å diskutere ideer. Det lønner seg at begge er tent på samme idé, da rollespillet automatisk blir bedre om begge er gira!

Tips: Les erotiske noveller for å få ideer.

Det behøver ikke å være noe “stort” til å begynne med. Kanskje kan dere bare møtes på en bar i nabolaget og late som dere aldri har sett hverandre før? 

Hvis det er noe spesielt du ønsker å gjøre, bør du ta det opp på forhånd og sørge for at du får samtykke. Det kan f.eks. være å prøve et nytt sexleketøy eller analsex mens du er i rolle. Når dere har funnet ut hvilken idé dere skal gå for, kan dere planlegge litt mer nøye.

2. Ha en grunnplan

Når skal dere forlate baren? Hvem skal betale? Hvem drar dere til? 

Planlegging gjør at dere slipper å bryte karakter for å diskutere praktiske ting. Hvis dere begge holder dere i karakter, er det mye mer sannsynlig at det virker realistisk. 

Du trenger ikke å planlegge alt ned til den minste detalj, men å ha en generell plan vil sørge for at det ikke oppstår kleine pauser eller noen "hva gjør vi nå-øyeblikk”. Den generelle planen hjelper dere å holde et scenario gående, som dere begge har fantasert om og samtykket til på forhånd.

3. Ikke bruk samme klær som vanlig

Du kan selvsagt lage et antrekk av klær og ting du allerede har i skapet, det kan imidlertid være lurt å kjøpe noe nytt som partneren din ikke har sett deg i. Dette kan hjelpe fantasien på vei og gi følelsen av at du ikke har “sett” vedkommende før. 

Et sexy kostyme lar deg leve ut karakteren.

4. Bruk relevante rekvisitter

En annen måte å sørge for god innlevelse på, er ved å bruke relevante rekvisitter til rollen du spiller. Det kan for eksempel være håndjern, hatter, skolebøker, feiekost, verktøybelte, briller, et “ikke forstyrr-skilt”, eller et serveringsbrett. 

Hvis du spiller en servitør, kan du for eksempel legge frem en erotisk meny til den besøkende, og hvis du spiller en professor, kan du ha et par runde briller på nesen.

5. Ikke start på soverommet

Ofte trenger fantasien litt drahjelp, og da er ikke soverommet den beste plassen å begynne rollespillet. Hvorfor ikke planlegge å møtes et sted utenfor deres vante komfortsone? 

Eksempelvis; Hvis dere leker parkeringsvakt / sjåfør, kan du gi partneren din en bot og en skyllebøtte på en tom parkeringsplass.

Dere trenger ikke å ha sex eller gjøre noe av forspillet i offentligheten, men å møtes ute i offentligheten hjelper dere begge å komme i karakter. 

6. Lær deg noe om yrket du skal spille

Gjør research! Hvis du spiller en eskorte, kan det være lurt å finne ut hva som er vanlig prosedyre ved et kundemøte. Hvis du skal spille politi, kan du lære deg de nøyaktige ordene som politiet bruker under arrestasjon eller varetekt.

Denne ekstrakunnskapen vil garantert piffe opp rollespillet og gjøre det enklere å leve seg inn i det. Det vil også føles mindre kleint hvis du “kan” rollen din og vet hva du skal si.

7. Avtal et “safeword”

Selv om rollespill ikke akkurat er BDSM, kan det være nyttig å bestemme seg for et “safeword” før dere går inn i karakterene. Da slipper man å forvirre et lekent, "Nei, vær så snill!" med et alvorlig, "Stopp nå." 

Et safeword kan være noe helt urelatert, et ord som dere begge vet betyr “stopp” (eks: en farge eller en frukt.).

Et safeword gjør at dere kan slappe av og gå dypere inn i rollen. Du kan føle deg helt trygg på at det fortsatt er lek, selv om den andre bønnfaller deg om å slutte...

Kilde: Kinkly.com