18 tips for å lokke frem orgasme | Kondomeriet

18 tips for å lokke frem orgasme

Orgasme for kvinner: Erotikkpedagog Ylva Franzén hevder at nesten alt en mann gjør etter den første orgasmen, kan bli multiorgasmefremkallende. Her er 18 tips for å lokke frem flere orgasmer. 

Erotikkpedagogen er forfatter av boken "Kvinnens nytelsesbibel", som blant annet er pensum på sexologistudiet ved Universitett i Göteborg. Franzén anbefaler at man setter av nok tid til å fortsette også etter sex, slik at kvinnen kan få flere orgasmer. 

Det viktige etterspillet

Hun mener det viktigste for en kvinnest ekstatiske orgasmer er å ikke forsømme etterspillet og det som følger etter den første orgasmen. Menn kan også få flere orgasmer etter hverandre, men hos dem dreier det som å hindre utløsningen og kun få selve orgasmen. Orgasme og utløsning er nemlig to forskjellige prosesser i kroppen. 

Et er to ting som skiller multiorgastiske kvinner fra andre ifølge erotikkpedagogen. Det ene er at de kjenner kroppen sin så godt at de vet hva de tenner maksimalt på selv, og det andre at de kan kommunisere det til partneren. 

- Utnytt situasjonen, og se til at du får den tiden du trenger og fortjener. Si at du vil ha mer, og si at du vil få orgamse dersom han fortsetter i samme rutme. Det kan også være lurt å hjelpe mannen i gang og fortelle ham på forhånd at du har lyst til å utvikle orgasmeevnene dine, og både oppleve mer intense og flere erotiske høydepunkter, sier Franzén.

Orgasme med mannen

Nesten alt han gjør etter hennes første orgasme kan gi henne flere orgasmer, men det er én metode Franzén kaller den beste måten å få orgasme med en mann på. Dette er en metode der han "holder på ytterst i skjeden" etter sin egen utløsning. Dette kan gjøres helt uavhengig av penisstørrelse. 

- Mange menn strever fælt med å gi kvinnen orgasme, og legger ned masse tid og energi på feil sted. Men han kan godt få sin orgasme først, og så gi kvinnen mer nytelse etterpå, bare ved å holde på ytterst i skjeden. Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det, sier hun.

Blodet forblir i penis selv etter at han har fått orgasme, og holder den stiv i omtrent fem minutter, men dette varierer. 

- Disse minuttene er alt kvinnen trenger. Noe som må understrekes også her, er at de grunne støtene skal skje langsomt. Det beste man lærer seg fra tantra er at langsomheten øker følsomheten, sier Franzén.

Her er 18 tips fra Ylva Franzén som kan lokke frem flere orgasmer hos kvinner:

1. Slikkeorgasme.

2. Stimulere g-punktet.

3. Masser området bak g-punktet i skjedetaket, AFE-sonen, eller A-punktet. (A-punktet beskrives som et område som sitter litt høyere oppe enn g-punktet, ca. 6-7 cm inne. Det kan i likhet med g-punktet svelle ved opphisselse, men først og fremst er det et punkt fylt med nerver, red.anm.)

4. Ha sex i favorittstillingen deres, eller enda bedre, i sjøstjernestillingen.

SJØSTJERNEN. © Illustrasjon: Betty Dodson

5. Minimal berøring av klitoris i form av din hete pust eller et fjærlett streif kan være nok.

6. Legg hånden over hele vulva og press langfingeren mot klitoris med sterkt trykk. Bare press rett inn - det er absolutt forbudt å kose, gni eller massere. Nytelsesnervene rundt klitoris og de indre kjønnsleppene reagerer sterkt på press.

7. Sug lenge på hennes mest følsomme brystvorte.

8. Hvisk henne i øret alt du vil gjøre med henne igjen.

9. Husk å kjærtegne og kysse henne ekstremt langsomt hvis du vil gjøre henne ekstremt følsom.

10. Bli igjen inne i henne etter at det har gått for deg. Kjærtegn kjønnsleppene hennes og klitoris, eller la henne gjøre det selv.

11. Trykk mot det som beskrives som g-punktområdet, og slipp. Trykk, og slipp.

12. Massér i fire retninger. Gå inn i henne igjen med to fingre og press kraftig i fire retninger: oppover, på høyre side, nedover og på venstre side.

13. Gå inn eller ut med en eller to fingre, massér der inne samtidig som du vrir på håndleddet.

14. Press håndflaten mot venusberget mens du fører peke- og langfingeren inn i henne. La hånden gli nedover med et sterkt trykk mens fingrene glir innover, og enten presser mot g-punktet, eller, hvis du skiller dem, indirekte mot klitorisbena.

15. Trykk to av fingrene på høyrehånden kraftig mot de ytre kjønnsleppene fra undersiden mens du langsomt skiller de indre leppene med pekefingeren på den andre hånden, slik at selve klitorishodet blottlegges. Kil det forsiktig. Varier med å føre en pekefinger sakte fra skjedeåpningen og opp til den lille knoppen som kan få hele kroppen hennes til å skjelve av den minste lille berøring.

16. Forankre én finger på g-punktet, mens klitoris kjærtegnes rytmisk.

17. La den ene hånden hvile mot klitoris mens g-punktet stimuleres kraftig med den andre, eller stimuler begge rytmisk. Stryk fra klitoris og ned mot skjedeåpningen med den ene hånden mens du presser inn mot g-punktet med den andre. Hendene beveger seg altså i motsatt retning og gir en deilig dobbeltmassasje! Rytmen kan varieres ved at du stimulerer dobbelt så raskt inne i skjeden som utenfor.

18. Grip rundt klitoris med to fingre og gni på toppen med en tredje, mens du går inn og ut mot g-punktet med den andre. Jo mer intenst en kvinne går inn i opphisselsen, jo mer rytmisk skal stimuleringen være. Hvis du vil bygge opp opphisselsen til orgasmens rand, stryk først i bølger over kroppen hennes, før du gir henne en vulvamassasje, og før hun kommer frem, ta en pause ved å kjærtegne en annen del av kroppen hennes, og gjør dette noen ganger før du gir henne den etterlengtede "topporgasmen".

Kilder: Kvinnens nytelsesbibel av Ylva Franzén, Silke forlag; 2009, klikk.no