10 fakta om orgasme del 2

Visste du dette om orgasme?

1. En undersøkelse viste at 48 % som led av hodepine ble kurert av en orgasme. Og det fungerte raskere enn smertestillende piller.

 2. Noen få besvimer faktisk under orgasmen, men det skjer sjeldent.

 3. Når menn oppnår orgasme produserer hjernen noen kjemikalier som gjør han søvnig. Så det er ikke rart at han sovner etter en heftig orgasme!

 4. Omtrent 0,06 % av menn kan oppnå orgasme bare ved hjelp av fantasi, uten å berøre eller bli berørt noe sted på kroppen.

 5. Rekorden i å få flest orgasmer i én omgang med onani er 49. Denne rekorden ble satt av en britisk kvinne fra London i 2006.

 6. Under orgasmen slår enkelte deler av hjernens kontroll seg av. Blant annet deaktiveres den delen som gjør at du føler frykt, og dermed blir evnen til å oppdage fare satt på midlertidig hold.

 7. Menns orgasme har den samme virkningen på hjernen som heroin har på en rusmisbruker. En nederlandsk nevrolog fant ut at hjerneaktiviteten gikk helt bananas under orgasme, og beviste dermed at sex kan være avhengighetsskapende.

 8. Når du oppnår orgasme produserer du fire ganger mer av hormonet oxytocin, hormonet som gjør at du knytter deg til og føler deg nærmere andre.

 9. 70 % av jenter har faket orgasme

 10. Menn som får mer enn to orgasmer i uka lever lengre.


Kilde: Cosmopolitan UK