10 fakta om orgasme del 1

Orgasme, også kalt klimaks eller utløsning, er høydepunktet av lystfølelse under seksuell aktivitet. Orgasme er en fysiologisk og psykologisk respons på seksuell stimulering. Orgasmen er en av naturens måter å sikre at et dyr «ønsker» paring og dermed utbrer sine egne gener ved kjønnet formering. Ordet orgasme kommer fra greske "orgasmos", dannet av et ord som betyr «å svulme» eller «bli prirret». Når du har det som bakgrunn: Visste du følgende om orgasme?

1. Orgasmen blir bedre med årene, i følge en undersøkelse utført av Dr. Herbenick. Selv om ikke årsaken ble undersøkt i samme undersøkelse, kan vi anta at kvinnene ble mer erfarne og fikk mer selvtillit i løpet av årene.

 2. Selvfølelsen virker inn på orgasmen.

 3. I følge statistikker tar det i gjennomsnitt 20 minutter for henne å oppnå orgasme, og den varer i ca 6-10 sekunder.

 4. Klitoris er dobbelt så stor som normalt når kvinnen nærmer seg orgasmen. Etter orgasmen bruker den kun 15 sekunder på å gå tilbake til normal størrelse.

 5. Det er større sjanse for å oppnå orgasme om man skifter stillinger enn om man holder seg til kun én.

 

90% Av alle kvinner opplever orgasme når klitoris stimuleres i mer enn 20 minutter.

 

6. En mannlig orgasme varer i gjennomsnitt 6 sekunder.

 7.En australsk studie viser at 56 % av kvinner kommer hver gang de onanerer, mens 24 % sa de kom hver gang med sin partner.

 8. 47 % av kvinner opplever sin første orgasme ved onani, i følge sexeksperten Dr. David Devlin.

 9. Gjennomsnittlig alder for å oppleve sin første orgasme er 18 år, også i følge sexeksperten Dr. David Devlin.

 10. 40 % av alle kvinner kan oppnå orgasme dersom klitoris blir stimulert i mellom 1 og 10 minutter. Om stimuleringen vedvarer i 20 minutter, vil 90 % av alle kvinner ha oppnådd orgasme.

Kilder: Cosmopolitan UK, Womansday.com, Wikipedia