Sexleketøy: Hvordan trene bekkenbunnen?

Kondomeriets produktekspert kommer med anbefalinger som passer perfekt dersom du ønsker å starte treningen med vaginakuler.

«Er ein jente i slutten av 20 årene. Jeg lurte på hvilken du anbefalte til trening av bekkenmusklene til en nybegynner» skriver jente (29).

Produktekspert Renate Jansson svarer. 

Hei, jente 29!

Så gøy at du ønsker å trene bekkenmuskulaturen. Det er nemlig mange fordeler ved det! Ikke bare blir man sterkere og får mer kontroll på musklene sine, men man kan også få kraftigere og mer intense orgasmer. Rett og slett helt genialt!

Det finnes flere type vaginakuler som er ment for å trene opp muskulaturen i underlivet. Noen har ulik vekt, størrelse og form, noen henger sammen og noen kommer bare som en enkel kule. Her kommer det noen anbefalinger som passer perfekt dersom du ønsker å starte treningen med vaginakuler.

Den mest kjente varianten av vaginakuler er de helt enkle og glatte kulene man må knipe og klemme rundt for å holde på plass i skjeden. Jo tyngre og smalere de er, jo vanskeligere er det å holde de på plass. Mens jo lettere og bredere vaginakulene er, jo enklere er det å holde på de på plass. I denne pakken følger med 2 stk. vaginakuler i samme vekt - ikke de letteste eller de tyngste vi har, men en fin mellomting. Start med den ene, og prøv deg senere frem med begge for å øke vanskelighetsgraden. Etter en stund vil du kunne klare å ha dem inne over lengre tid, og når du beveger deg blir det tyngre å knipe.

117599_BenWa_vaginakuler.jpg

Smartballs er også en form for vaginakuler. Det som kjennetegner smartballs er at de har kuler inni selve vaginakulene, noe som gjør at det skapes "vibrasjoner" når man beveger på seg - det igjen, gjør at musklene aktiviseres. Smartballs er gjerne litt større og lettere, slik at de ikke sklir ut av seg selv. Disse er vanligvis festet i en tråd, slik at man kan nappe litt i trådene og knipe for å holde de på plass. 

Smartballs Uno er superfin å starte med dersom man ikke har testet vaginakuler før. De er enkle å bruke, og kan for eksempel brukes mens man støvsuger, går tur eller jogger. Veldig "lavterskel" og enkle å bruke, disse gjør rett og slett treningen gøy. Når kulene inni beveger seg vil det også føles godt - en liten bonus når man trener bekkenbunnen!

114820_Unoball2013_IndiaRed.jpg

Smartballs Duo er det samme som Uno, bare med to kuler istedenfor en. Disse treffer et større område, og er fine å starte med etter man har brukt Smartballs Uno en stund.

114824_Smartballs2013_Grape.jpg

Når det kommer til smartballs, finnes det også flere fine sett man kan bruke, sånn at kan man starte med den letteste og øke etterhvert som man føler man får mer kontroll på musklene. Dette settet fra JeJoue er en fin kundefavoritt.

114132_Ami_vaginakuler_lilla_1.jpg

Hvis du ønsker å tracke fremgangen din, og samtidig gjøre treningen av bekkenbunnen til en lek, så er Perifit et helt genialt produkt. Bekkenbunntreneren Perifit brukes i kombinasjon med en app, slik at knipeøvelsene blir enklere og morsommere. Den lar deg rett og slett styre mobilspill via bekkenbunnen! Spillene og treningsoppleggene i appen er utviklet av leger, sånn at det skal bli enklere for deg å styrke og trene bekkenbunnen på riktig måte. Du kan velge mellom 6 forskjellige program og kan se resultater allerede etter to uker. Kanskje et av de aller kuleste produktene på markedet!

119955_Perifit-Pelvic-Trainer-Pink8.jpg

Et tips er å bruke glidemiddel når man fører inn kulene. Da blir det enklere og mer behagelig. Start med å ha dem inne i fem minutter de første gangene, og øk lengden på "treningsøkten" gradvis. I begynnelsen kan du oppleve å føle deg litt støl eller øm i musklene, så det er greit å starte pent - som med all type trening.

Lykke til med treninga!

Hilsen Renate.