Samleie: Må tisse etter samleie. Hvordan få ereksjonen fort ned?

Å føler på en stor trang for å tisse etter samleie er veldig vanlig, forklarer Helsebroren.

«Etter jeg har hatt samleie med dama mi, så har jeg jo ståpikk å må veldig pisse rett etterpå, men jeg får ikke til og pisse før den er slapp. Er det noe det går an å gjøre å få den slappere fort sånn man får pisse?» spør mann (39)

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer.

Hei mann 39, takk for spørsmål.

Denne problemstillingen er det helt sikkert mange som kjenner seg igjen i. Ikke bare i utfordringen du skildrer, med urinering etter samleie, men også gjerne urinering på morningen hvis en våkner med ereksjon. Uansett er det nærmest umulig å urinere med en erigert penis. Og med god grunn, da de tre svamplegemene som svulmer opp med blod når en penis blir erigert, presser på urinrøret og gjør det vanskelig for urinen å komme ut.

At du føler på en stor trang for å tisse etter samleie, er også veldig vanlig. Da urinrøret og sædleder møtes like etter prostata, og ved en utløsning stenges urinlederen til blæren med en lukkemuskel, slik at det ikke kommer urin sammen med sæden. Lukkemuskelen kan gjøre at en blir veldig tissetrengt, men dette vil gå over etter litt tid.

Når det gjelder å få penisen slapp raskest mulig etter samleie for å kunne urinere, er det dessverre ikke så mye en kan gjøre. Ereksjonen pleier å gi seg noen minutter etter samleie. Tiden dette tar varierer fra alder og generell helse. Jeg kan forstå at hvis en er veldig tissetrengt, kan det oppleves som ubehagelig å ikke få urinert. Men det kan gjøre vondt verre hvis en presser for å tisse med en ereksjon.

Noe som kanskje kan hjelpe, er å sette seg på do og prøve å slappe av, puste rolig og få ned puls og blodtrykk. Det kan gjøre at ereksjonen reduseres, og det blir lettere å tisse. Så er det en bonus at du sitter på do, for da blir det lettere å kontrollere urinen hvis du får tisset og penisen ikke er helt slapp. Mindre søl, rett og slett, da urinstrålen kan være ganske uforutsigbar etter samleie.

Lykke til.

Hilsen helsebror.