Samleie: Hvordan runke og suge partner?

Helsebroren svarer jente som er usikker på hvordan hun skal tilfredsstille partneren under samleiet.

«Jeg er veldig usikker på meg selv når det gjelder å «gi» tilbake til partner seksuelt. Vi har ikke vært sammen så lenge, og siden dag én har jeg sagt jeg ikke liker verken å suge eller runke. Sannheten er at jeg bare er usikker. Nå tør jeg ikke fortelle dette, da det er flaut. Jeg har vært i ett forhold i mange år før han, og min da værende var omskjært. Ikke omskjært derimot, er jeg ikke helt trygg på.. noe nåværende ikke er. Føler jeg må hoppe i det snart, da vi har snakket om at han synes han gir mer enn han får. Noe jeg forstår veldig godt. Jeg vil veldig gjerne, men er så redd. Har noen spørsmål som jeg er litt usikker på. 1. Må man dra forhuden ned når man skal suge? Og holde den der? Eller går dette automatisk av seg selv, hvor jeg slipper å tenke på forhuden? 2. Vanligvis er jeg vandt med å runke en uten forhud. Hva med når det er forhud? Hvordan skal man begynne, og hvor hardt/fast skal man holde? Skal man runke slik at forhuden alltid er over penishodet? Skal man holde seg under penishodet?» spør jente (22).

Helsesykepleier Per Arthur Andersen, også kjent som Helsebroren, svarer.

Hei, jente 22. Takk for spørsmål.

Jeg kan forstå usikkerheten din, og jeg tenker det er bra at du er såpass ærlig med deg selv at du knytter dette til usikkerhet. Det er forståelig at du er usikker også, da selv om en har erfaring med å “gi” tilbake til partner seksuelt, er ingen partner lik i hva de ønsker å “få”. Selv om begrepene runking og suging er ganske beskrivende handlinger, er det nødvendigvis ikke slik at alle peniser liker å bli runket og sugd på samme måte. Da din tidligere erfaring er med en omskåret penis, kan jeg forstå at usikkerheten blir større, da det er litt forskjell på en penis med eller uten forhud. Ikke bare i utseende, men gjerne mest i sensitivitet.

For å ta det anatomiske unna først. Forhuden har en egenskap i at den beskytter penishodet. Penishodet, eller glans som det også kalles, har en tynn hud som ligner mer på en slimhinne enn ordinær hud. Den er veldig følsom, med sine 4000 nerveendinger, og er en av mannens mest erogene soner. Uten forhud vil huden på penishodet bli mer herdet, som kan gjøre at den mister deler av sin sensitivitet. Forhuden har også en egenskap ved at den “smører” skjeden under samleie. Så det du kanskje vil erfare med din nåværende partner, er at han kanskje er mer følsom på penishodet enn den forrige kjæresten din.

Når det gjelder spørsmålene dine og din usikkerhet knyttet til hvordan å tilfredsstille kjæresten din, så er det han som sitter på disse svarene. Og selv om det oppleves som flaut å skulle innrømme at du er usikker, så vil jeg anbefale deg å innrømme dette. Og la han instruere deg i hvordan han liker å bli tilfredsstilt. Det er ingen som kan forvente at alle vet hvordan nøyaktig deres penis eller vagina skal behandles. Det er derfor nøkkelen til god sex ligger i god kommunikasjon.

Jeg kan ikke beskrive hvor hardt du skal runke, eller hvordan du skal suge, fordi det er ikke er et felles svar på dette. Men du sitter med fasiten, eller rettere sagt så ligger du med den. Ikke vær redd for å innrømmet dette til han. Mest sannsynlig vil han sette pris på at du er ærlig, og han vil kanskje bli glad for at du vil gi han muligheten til å lære deg hva som er godt for han.

Hvis du fortsatt er usikker og føler at du trenger litt mer trygghet i situasjonen, er det faktisk porno som kan være en kilde til tips om dette. Det er en del instruksjonsvideoer om hvordan runke og hvordan suge, som ikke er overdrevne og som innebærer at du må gjøre helt usannsynlige handlinger. Men det beste rådet er å snakke med kjæresten din og fortelle hvordan du har det, så vil dere mest sannsynlig finne ut av dette sammen.

Et lite tips, som jeg tror kan gjelde for alle når det kommer til runking og suging, men også fingring og egentlig alt som har med samleie eller sex å gjøre, er: er det vått, så er det godt.

Så ikke vær redd for å ta i bruk glidemiddel, olje eller å utnytte egne kroppsvæsker. Det blir en del friksjon, og det er sjeldent behagelig uten god lubrikasjon.

Lykke til,

hilsen helsebroren.