Penisstørrelse: Er det noen måte å forstørre penis på?

Det er en stor myte at størrelsen på penis har så mye å si for tilfredsstillelsen ved et samleie, skriver sexologen.

«Er det noen måter å forstørre penis på?» spør mann (65).

Sexolog Siv Gamnes svarer. 

Hei, og takk for spørsmålet ditt. 

Dessverre finnes det ingen naturlige eller ufarlige måter å forstørre penis på, selv om du kan finne mange ulike metoder beskrevet på internett, som lover både en lengre og tykkere penis, eller en penis med bedre ereksjon og funksjon. Man vet at det langt tilbake i historien har vært gjort ulike forsøk på å finne metoder som kan forlenge penis og forbedre seksualfunksjonen. Likevel må man nok bare innse at vi fremdeles ikke har funnet noen god og effektiv metode, som holder det den lover.

Penisstørrelsen har ikke den største betydningen når et par er sammen seksuelt. Det er flere studier som viser det. Det er en stor myte at størrelsen på penis har så mye å si for tilfredsstillelsen ved et samleie.

Det som er viktig er at de som skal ha sex sammen blir kåte på hverandre og får tenning, tar hensyn til hverandre, føler seg trygge på hverandre og gjør spennende og gode ting sammen. Det har altså ikke noe med penisstørrelsen å gjøre, men med lysten og evnen til å være åpen for å utforske og gjøre hverandre godt.

Om det er en kvinne du skal ha sex med, er det i tillegg greit å vite at skjeden har en utrolig evne til å tilpasse seg det som føres inn, og vil ikke utvide seg mer enn det som behøves for å omslutte det som føres inn.

Det er også bare de ytterste 2-3 cm av skjeden som er følsom hos kvinner, så dermed må ikke penis være så lang for å kunne tilfredsstille. Faktisk skaper en lang penis oftere problemer ved samleie (smerter) enn en normal eller liten penis gjør.

Operasjon er den eneste metoden man helt sikkert vet at vil kunne forlenge penis, men det er en metode som innebærer en høy risiko for komplikasjoner. Du kan i verste fall ende opp med en større, men ubrukelig penis fordi ereksjonsevnen kan bli redusert etter operasjonen.

Andre metoder som du kan finne beskrevet på nett, er for eksempel jelqing - eller «melking» som man kan kalle det på norsk, eller strekking. Ingen av disse metodene har vitenskapelig dokumentert effekt. Tvert imot er det mange som advarer mot å gjøre dette, fordi de kan gi permanent skade i svamplegemene i penis eller ligamentene som holder penis på plass. Du kan risikere ende opp med dårligere ereksjon, eller med å få en såkalt Krummerik (bøy på penis).

Du skriver ingenting om størrelsen på din penis, men om du har veldig liten penis (såkalt micropenis som måler under 8 cm i erigert tilstand), så vil jeg anbefale deg å snakke med fastlegen din og be om henvisning til spesialist for vurdering. Er penisen din derimot større enn dette, vil jeg gjenta noe jeg stadig sier, og som mange studier viser – det er ikke størrelsen det kommer an på! Det som har betydning, er den seksuelle kjemien mellom de som skal ha sex sammen.

Lykke til!

Vennlig hilsen Siv Gamnes.